Kinderopvang Babs breidt opnieuw uit: “Mijn levenswerk is voltooid”

Babs Desmet en haar enthousiaste medewerkers vangen 154 kindjes op. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Met ‘+ Babs’ opende Babs Desmet vorige week haar vijfde kinderopvang aan de Kasteelstraat in Sint-Eloois-Winkel. Zaterdag 26 augustus organiseert ze een opendeurdag zodat alle geïnteresseerden de vijf locaties naast elkaar kunnen bezoeken.

Van nummer 13 tot en met nummer 21. Aan de Kasteelstraat liggen er met XL Babs, #Babs, Babs, + Babs en @ Babs vijf kinderopvanginitiatieven die gerund worden door Babs Desmet. In totaal komen er 154 kinderen over de vloer.

“Begin dit jaar namen we XL Babs in gebruik op de plek waar vroeger een slagerij huisde. De kinderen die daarvoor in nummer 19 opgevangen werden verhuisden naar die nieuwe grote buitenschoolse opvang. De voorbije maanden verbouwden we nummer 19 tot een gezellige plek voor de allerkleinsten”, vertelt Babs Desmet. Sinds vorige week worden er 18 baby’tjes met de beste zorgen verzorgd. “154 kinderen komen hier nu in totaal over de vloer. We zijn volzet. Plannen om nog uit te breiden heb ik niet meer. Mijn levenswerk is voltooid.”

“Dit zou zonder mijn straffe medewerkers nooit mogelijk geweest zijn”

Babs, die 18 jaar geleden als onthaalmoeder startte voor 25 peuters, kan rekenen op een trouwe groep medewerkers. “Zonder hen zou dit niet mogelijk geweest zijn. Ik kan rekenen op echt goed personeel en bij een uitbreiding verloopt de zoektocht naar nieuwe mensen gelukkig vlot. Alleen is het erg jammer dat we al jarenlang moeten wachten op de beloofde subsidies”, zucht Babs.

Opendeurdag

Nu haar levenswerk af is, wil Babs dat ook graag tonen aan het grote publiek. Aanstaande zaterdag is er in de Kasteelstraat een opendeurdag waarbij alle gebouwen bezocht kunnen worden. “De voorbije jaren was er vaak slecht nieuws over de kinderopvangsector, met deze opendeurdag willen we iedereen eens tonen hoe goed de kinderen het vaak wel hebben. Het is ook de ideale mogelijkheid voor de ouders en de grootouders om eens van dichtbij te zien waar hun kinderen of kleinkinderen vertoeven.”

De opendeurdag heeft zaterdag 26 augustus plaats van 14 tot 18 uur. “De opening van de nieuwe locatie en het einde van de zomervakantie vieren we volgende week dinsdag met de kindjes. Zij kunnen zich dan onder andere uitleven op springkastelen en genieten van frietjes.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier