Kim Maertens uit Rumbeke maakt haar droom waar met 2ndskinart

Kim Maertens kiest voor een persoonlijke en rustige aanpak. (Foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Kim Maertens kiest voor een persoonlijke en rustige aanpak. (Foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

RUMBEKEKim Maertens (36) opende in oktober 2020 een tattoo- en piercingstudio in Rumbeke. Na een maand moest ze echter alweer sluiten. Net zoals veel andere ondernemers is ze op 1 maart opnieuw vol goede moed van start gegaan met als doel haar creativiteit meer dan ooit tot bloei te laten komen.

Kim Maertens startte een 15-tal jaar geleden haar eigen metalrockkledingwinkel in Roeselare. Nadat ze opleidingen had gevolgd over tattoos en piercings, besloot ze samen met een vriendin een tattoo- en piercingshop uit te baten. Ondertussen bleef ze zich bijscholen en volgde ze onder andere een jaar les in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Roeselare. Na elf jaar lang piercings plaatsen, nam Kim het besluit om ook tattoos te ontwerpen. In oktober vorig jaar opende ze dan ook haar eigen zaak, 2ndskinart. “Ik miste wat creatieve bezigheid. Nu voel ik me meer vervuld door de combinatie van piercings en tattoos. Ik hou ervan om te tekenen en iets permanents te kunnen betekenen voor mijn klanten”, vertelt Kim.

Tweede huid

2ndskinart biedt niet alleen tattoos en piercings aan, maar ook permanente make-up en zelfs medische tatoeages. “Medische tatoeages worden geplaatst bij mensen met littekens als gevolg van ongevallen, brandwonden, operaties en pigmentstoornissen. De bedrijfsnaam heb ik dan ook heel bewust gekozen: de bedoeling is dat je veel gaat camoufleren, zodat je een soort tweede huid creëert.”

“De emotionele waarde achter een medische tattoo is groot”

Wat 2ndskinart uniek maakt, zijn de hele fijne werkjes van Kim, waarvoor ze ook heel graag de tijd neemt. “Mijn passie is om fijn te kunnen werken, om op alle details te letten. Daarom is het ook zo belangrijk om tijd te nemen voor mijn klanten, ze moeten zich op hun gemak kunnen voelen. De input van mijn klanten is cruciaal en tijdens een intakegesprek neem ik dan ook graag de tijd om te bespreken wat precies verwacht wordt. Bovendien wil ikzelf ook zonder tijdsdruk kunnen werken. Vroeger moest alles snel gaan, maar nu heb ik bewust voor een persoonlijkere en rustigere aanpak gekozen.” In de toekomst wil Kim haar eigen stijl blijven uitwerken en ontwikkelen.

“Ik wil later ook mandala’s ontwerpen en realistische tattoos zoals portretten.” Daarnaast wil ze zich nog meer toespitsen op de medische tatoeages. “De emotionele waarde achter een medische tattoo is veel groter dan achter een gewone.” Kim koestert dan ook de ambitie om ooit in ziekenhuizen te werken om bij patiënten tatoeages aan te brengen. (SM)

Meer informatie vind je op www.2ndskinart.be of mail naar info@2ndskinart.be . Je kan Kim ook volgen op Facebook en Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten