Kapsalon in Pittem breidt activiteiten gevoelig uit

Met de nieuwe Fam Fatal gaat Famke haar kapsalon en nagelstudio uitbreiden met mode voor dames en jonge vrouwen. © Jan
Redactie KW

Met de verhuis naar een nieuw pand wil Famke Brusseel de activiteiten van haar zaak uitbreiden. Naast kapsalon en nagelstudio kan je in de toekomst ook bij haar terecht voor kleding, schoenen en accessoires.

Sinds twee jaar heeft Famke Brusseel haar kapsalon in de Broeders Maristenstraat 7 in Pittem. Begin december verhuist ze echter naar een groter pand op huisnummer 23B. “Ik had al langer mijn oog op dit pand laten vallen nadat het leeg kwam, maar het behoorde niet tot mijn financiële mogelijkheden om het te kopen”, vertelt Famke. “Toen het te huur kwam, heb ik onmiddellijk contact opgenomen met het immokantoor en zijn we snel tot een overeenkomst gekomen. Ik heb altijd mijn kapsalon met hart en ziel gerund, want kapster zijn is ook mijn passie. Tot voor corona werkte ik, naast in mijn eigen salon, ook nog in een kapsalon in Wontergem, waar ik sinds mijn vijftiende al aan de slag was. Door de sluiting door corona en het feit dat ik steeds meer werk kreeg in mijn eigen salon ben ik daar echter gestopt. Daarnaast groeide ook het idee om mijn activiteiten uit te breiden, maar door plaatsgebrek ging dit op de vorige locatie niet.”

Hair, nails & fashion

“Doordat dit pand veel groter is kan ik nu mijn droom vervullen. We zijn dan ook zelf, met de hulp van bevriende vakmannen, aan de slag gegaan om de ruimte volgens onze eigen noden in te richten, zodat alle aspecten voluit zullen kunnen uitgewerkt worden. Uiteraard blijf het kapsalon en de nagelstudio behouden, maar daarnaast wil ik ook fashion aanbieden voor dames en jonge vrouwen. Mijn slogan is dan ook ‘hair, nails & fashion’. De klanten zullen hier ook terecht kunnen voor kleding, handtassen, schoenen en accessoires. In het kapsalon kan je zowel met als zonder afspraak langskom. Voor de nagelstudio is wel nog een afspraak nodig. De fashionafdeling richt zich niet alleen voor de klanten die naar het kapsalon komen, maar er is vrije toegang voor iedereen, zonder aankoopverplichting. Het spreekt voor zich dat ik dat niet allemaal alleen kan bolwerken en dus komt er vanaf 1 december een extra fulltime kracht in dienst. Daarnaast kan ik een beroep doen op enkele vriendinnen die als flexi-job kunnen bijspringen. Tegen het voorjaar van volgend jaar zal ik dan alles evalueren en eventueel bijsturen waar nodig.”

Master colorist

“Het is voor mij zeer belangrijk dat de klant zich thuis voelt en een optimale service krijgt en dit alles door gebruik te maken van de juiste producten. Tegen die achtergrond heb ik net een opleiding tot gespecialiseerd master colorist afgewerkt. Het doel hiervan is om, door met de klant te praten te peilen naar haar wensen en verwachtingen, op die manier tot een service op maat te komen. Vanaf april volgend jaar ga ik nog een vervolgcursus volgen, zodat ik de klant nog beter kan adviseren op het vlak van haarkleuring en verzorging, ook voor dames die wat moeilijker haar hebben. We zijn ook een Goldwellsalon, wat betekent dat we alleen met kwaliteitsvolle haar- en verzorgingsproducten werken, wat voor de klant ook weer een extra garantie betekent.”

Openingsweekend

Tijdens het weekend van 5 en 6 december is de officiële opening van de zaak gepland van 10 tot 18 uur. Naar aanleiding hiervan zal er ook 10 procent korting gegeven worden. Voor meer info kan men terecht op de website www.webshop-famfatal.com (die vanaf 1 december volledig operationeel zal zijn), op de Facebookpagina Fam Fatal of op de Instagramaccount Famkebrusseel. Belangrijk om weten is dat de vaste telefoonlijn 051 77 25 28 zal vervallen en er dus telefonisch alleen nog kan gebeld worden naar 0471 52 10 53. Er kan ook online gereserveerd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.