Kapsalon Creamode geopend op Rabecqueplaats Ploegsteert

Veronique Bouquet in haar mooie nieuwe zaak. © SR
Redactie KW

Wie op zoek is naar een frisse en hippe haarsnit kan sinds kort terecht op de Rabecqueplaats van Ploegsteert. In haar gloednieuwe zaak, die de naam Creamode kreeg, jongleert Veronique Bouquet (54) er met scharen en haardrogers. “Een belangrijke stap vooruit na een turbulente periode”, glundert de kapster.

Nieuw is Veronique niet echt in de kappersstiel. “Ik was vroeger al actief als kapster aan huis maar het was mijn droom om een fysiek salon te hebben”, steekt ze van wal. “In 1998 brak het moment dan eindelijk aan. We bouwden ons huis en we voorzagen meteen plaats voor mijn eigen kapperszaak. De zaken gingen goed en in 2001 bouwden we een tweede zaak waar we meteen ook schoonheidsverzorging aanboden. Ik leefde op een roze wolk al loerde het ongeluk om de hoek.”

Veronique en haar echtgenoot gingen uit elkaar, waarop de wereld van de onderneemster overhoop werd gehaald. “Ik had helemaal niets meer en dreigde ook mijn klanten te verliezen”, gaat ze verder. “Toch liet ik de moed niet zakken en bleef ik kapster aan huis. Meer nog dan het kappen is vooral het sociale contact erg belangrijk voor mij. Ik klauterde uit het diepe dal en zag dat ook mijn dochter een opleiding als kapster wilde volgen. Als kers op de taart vertelde mijn moeder me steeds dat ze me graag opnieuw in een eigen zaak had gezien. Toen ze overleed besloot ik dan toch opnieuw de stap te wagen en mij hier in Ploegsteert te installeren. Geen eenvoudige taak voor wie 54 jaar oud is, maar het leven lacht me opnieuw toe.”

Ook aan huis

Veronique vergeet ook haar ouder cliënteel niet. “Heel wat mensen op leeftijd belden me nog wekelijks op om bij hen thuis hun haar te knippen”, sluit ze af. “Ik wil die mensen absoluut niet in de steek laten en zal dan ook nog steeds een dag per week tot bij de klanten thuis gaan. De keuze voor Ploegsteert was er een die snel genomen was. Alles is hier nog erg familiaal, het ons-kent-ons gevoel zou ik voor geen geld ter wereld willen missen”, besluit Veronique Bouquet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.