https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kant-en-klare maaltijden, brood en drank verkrijgbaar in automaat op parking bij Vanatex

Johan Coghe en Nancy Vandekerckhove bij hun automatenshop.© Frank Meurisse
Johan Coghe en Nancy Vandekerckhove bij hun automatenshop.© Frank Meurisse
Redactie KW

Nancy Vandekerckhove en haar man Johan Coghe, zaakvoerders van werkkledijwinkel Vanatex op de hoek van de Rozebeeksestraat met de Rijksweg in Lendelede, hebben op hun parking een dubbele voedingsautomaat geplaatst waar kant-en-klare maaltijden, brood en dranken kunnen uitgehaald worden.

Nancy Vandekerckhove is onderneemster ‘pur’ sang. Vijftien jaar geleden begon ze in Lendelede in de gebouwen van de hoeve van Carlos Verbeke een eenmanszaak in werkkledij. “Een drietal jaar later was de zaak te klein en verhuisde ik naar een pand op het industrieterrein in Deerlijk”, zegt ze.

“Toen het huurcontract daar ten einde liep, ging ik bijna vijf jaar geleden weer op zoek naar een nieuwe locatie en vond die op de hoek van de Rozebeeksestraat met de Rijkweg, rechtover Omniflor. Ik kocht er een stuk grond en had het geluk een tijdje later twee aanpalende percelen met een woning te kunnen bijkopen en daar bouwde ik de nieuwe winkel Vanatex.”

Hoe komt een zaakvoerster van een zaak in werkkledij op het idee om een voedingsautomaat te plaatsen?

Nancy: “Die wilde ik al plaatsen toen ik hier de winkel bouwde, maar er waren andere financiële projecten die toen voorrang hadden”, zegt Nancy. “Toen de stielmannen hier aan de bouw bezig waren, zag ik die ’s middags hun boterhammen opeten met een drankje, zag ik vaak dat vrachtwagenchauffeurs die hier materialen leverden best een extra frisdrank konden gebruiken… Een automaat had toen al een succes kunnen zijn. Nu vijf jaar later wordt dat idee van toen werkelijkheid. Ondertussen is mijn man Johan sinds een jaar medezaakvoerder van Vanatex.”

Waarom een automaat langs een drukke weg plaatsen?

Nancy en Johan: “Omdat onze automaat daar op de hoek van de Rozebeeksestraat met de Rijksweg gemakkelijk te zien is voor voorbijrijdende automobilisten. Het is ook een veilige plek omdat passanten hun wagen kunnen parkeren op onze parking vóór de winkel als ze iets uit de automaat willen. Bovendien is het voor onze winkel in werkkledij extra reclame. Wie de parking oprijdt en iets uit onze automaat haalt, zal meteen ook zien waarvoor Vanatex staat. Niets dan voordelen.”

Welke producten bevat de automaat?

Nancy en Johan: “Kant en klare gezonde verse en artisanale maaltijden! Die worden geleverd door ‘Boneur by Célideux’ uit Sint-Eloois-Winkel. Het brood komt van bakkerij Thomas. En de dranken stoppen we er zelf in. Het gamma aan voedingswaren kan naargelang het seizoen uitbreiden. Bijvoorbeeld met aardbeien. De automaten zijn 24 op 24 uur open. Betalen doe je met de bankkaart en het kan ook contactloos. Als alles loopt zoals we verwachten, plaatsen we misschien nog een dubbele automaat bij.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten