Jumbo mist zijn start in Oostende niet

© (Foto PM)
Dany Van Loo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo opende woensdagmorgen in Oostende zijn alweer achttiende winkel in België en de vierde in West-Vlaanderen, meteen de grootste van ons land. En dat evenement is niet bepaald onopgemerkt voorbijgegaan. De klanten stonden al heel vroeg aan te schuiven. “Zo breiden we ons West-Vlaamse winkelnetwerk nog verder uit”, zegt een tevreden Peter Isaac, managing director van Jumbo België.

Het was een glunderende filiaalmanager Dave Houben die woensdagmorgen even voor 9 uur de deuren van het gloednieuwe Jumbo-filiaal langs de Torhoutsesteenweg opende. Dat gebeurde wat vroeger dan gepland, want heel wat ongeduldige nieuwsgierigen stonden al van voor 8 uur met het gele karretje klaar in de rij om de nieuwe Oostendse supermarkt te ontdekken. De eerste driehonderd klanten kregen er een bloemetje bij en het wachten werd hen aangenamer gemaakt met een beker koffie en een snack. De winkel oogt indrukwekkend en heeft een totaaloppervlakte van ruim 1.250 vierkante meter, wat de ambitie van de Nederlandse keten in de Stad aan Zee, dat al heel wat supermarkten telt, heel duidelijk maakt: er letterlijk en figuurlijk de grootste worden.

“We zijn ontzettend blij met de nieuwe winkel en met het enthousiaste team van zestig medewerkers dat in Oostende klaarstaat”, vertelt Dave Houben. “Allemaal komen ze uit de regio, de meesten uit Oostende zelf en ze hebben zich de Met een dergelijk uitgebreid team kunnen we onze klanten nog meer verwennen met een uitstekende service, een buitengewoon assortiment en uiteraard altijd lage prijzen. Zo kunnen ze bij ons niet alleen terecht voor verse seizoenspecialiteiten, maar ook voor andere maaltijden uit de eigen verskeuken. We willen verder van boodschappen doen een totaalbeleving maken. Zo vindt de klant bij ons verschillende producten uit het HEMA-assortiment terug, met zijn twaalf meter het grootste van alle Belgische winkels. Daarnaast beschikken we over een uitgebreide bloemenwinkel met een ver garantie: straalt je boeket geen zeven dagen, dan krijg je van Jumbo een nieuw. Het zijn trouwens deze extra services die een belangrijke meerwaarde voor de klant bieden”, zegt Dave Houben.

Veurne volgt

Voor Peter Isaac, managing director van Jumbo België betekent de realisatie van het Oostendse filiaal niet het einde voor de expansiedrang van het bedrijf in West-Vlaanderen, integendeel. “We merken dat Belgen onze unieke én, én én formule best smaken en er is inderdaad nog ruimte om ons belevingsconcept verder uit te bouwen”, vertelt Peter Isaac. “Ik ben dan ook ontzettend trots dat we in Oostende onze achttiende winkel in België en tevens de eerste dit jaar mogen openen, en dat op een heel mooie locatie met heel wat parkeermogelijkheden. De combinatie van ons concept, lage prijzen, een mooie winkel en een uitgebreid assortiment is een succes. We mikken erop om dit jaar dertig winkels in Vlaanderen te hebben. De eerste in de rij wordt Veurne. Jaarlijks mogen we tien miljoen klanten verwelkomen en dat spreekt voor zich”, besluit Isaac.

© Peter MAENHOUDT

Roland Eyland en Annie Marlein: “We komen zeker nog terug”

Roland Eyland (66) en Annie Marlein (61) stonden woensdagmorgen al heel vroeg te popelen om de nieuwe Jumbo in hun stad te ontdekken. “We waren natuurlijk heel nieuwsgierig”, zegt Roland. “Een nieuwe supermarkt van dergelijke omvang die in de buurt opengaat, is iets dat wat we niet elke dag meemaken. We hebben weliswaar een tijdje moet aanschuiven, maar het was het wachten waard. We werden bovendien heel goed opgevangen met koffie en wafels.”

Toch blijkt Jumbo voor Roland en zijn echtgenote Annie niet veel verrassingen in te houden, en dat heeft zo zijn reden, legt het koppel uit. “Inderdaad, we zijn ook al een paar keer in het filiaal in Sluis gaan winkelen”, vertelt Annie. “We vinden de ruime keuze aan typisch Nederlandse producten aantrekkelijk en interessant. De winkel in Oostende is heel ruim en aantrekkelijk ingericht. Ook het aanbod, niet in het minst aan verse producten, is groot en divers. Hier zien ze ons zeker terug”, klinkt het in koor.

© Peter MAENHOUDT

Linda Leunens en Denise Lichtert: “Altijd fijn als er nieuwe zaken bijkomen”

Ook Linda Leunens (55) en haar mama Denise Lichtert (81) waren er woensdagochtend als de kippen bij om hun inkopen bij het nieuwste filiaal van Jumbo te doen.

Prijsbewust zijn ze alleszins, Linda en haar mama Denise. En graag samen op stap om te winkelen ook. “We kijken altijd rond, op zoek naar een goede prijs/kwaliteit-verhouding. In deze onzekere tijden is dat niet onbelangrijk”, getuigt Linda. “Een nieuwe zaak erbij zorgt ervoor dat we nog beter de prijzen in de verschillende supermarkten kunnen vergelijken en wat concurrentie is nooit slecht. Dat komt de klant zeker ten goede.”

Ook Linda en Denise vinden het concept van Jumbo mooi, overzichtelijk en het aanbod uitstekend. “Dat zeker. Hier vind je alles onder een dak. Het ligt weliswaar langs de drukke Torhoutsesteenweg, maar het grote voordeel is dat er heel veel parkeerplaats is en dat voordeel vind je niet overal. We wonen bovendien niet ver van de zaak, dat is zeker ook meegenomen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.