Jumbo doet nieuwe poging voor supermarkt langs Kortrijkseweg in Beveren-Leie

© (Foto PNW)
Redactie KW

De Nederlandse keten Jumbo herneemt zijn plannen om een supermarkt neer te poten langs de Kortrijkseweg in Beveren-Leie. De bouwplannen stootten op buurtprotest, maar nu is er een nieuwe aanvraag.

Het stadsbestuur van Waregem verleende onlangs een omgevingsvergunning aan Leenakker, een investeringsfirma uit het Vlaams-Brabantse Affligem die optreedt als bouwheer voor Jumbo-supermarkten. Definitief zijn de plannen nog niet, maar de op één na grootste Nederlandse supermarktketen heeft het plan opgevat om een nieuwe winkel te openen langs de Kortrijkseweg (N43), aan de overzijde van DSM Keukens.

Opmerkelijk is dat Leenakker in april 2020 al eens een omgevingsvergunning aanvroeg voor dezelfde locatie. Alleen werden de plannen toen geboycot door omwonenden, die Jumbo liever niet zagen komen. “Nu gaat het om een tweede, aangepaste aanvraag met één gebouw voor Jumbo. De eerste aanvraag werd geweigerd omdat er twee units gebouwd zouden worden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening en Economie Kristof Chanterie (CD&V).

Omdat de buurtbewoners wellicht opnieuw zullen protesteren tegen de komst van Jumbo, bestaat de kans dat de supermarkt er toch niet komt. De provincie West-Vlaanderen zal de knoop doorhakken. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.