Joran (23) opent kapsalon in Sint-Andries waar profvoetballers thuis zijn

Joran Vande Velde opende onlangs JCutz. © DC
Redactie KW

De 23-jarige Joran Van de Velde, afkomstig uit Denderleeuw, opende langs de Legeweg 74 in Sint-Andries de deuren van zijn eigen barbershop JCutz.

Na een viertal jaar bij Cercle Brugge in zijn jeugdjaren, van zijn 15de tot zijn 19de, zag het er nochtans naar uit dat Joran Van de Velde het zou gaan maken als profvoetballer. Maar dat is dus anders uitgedraaid. “Ik heb altijd al gevoetbald en ben op mijn 15de van Dender naar Cercle Brugge gekomen”, vertelt Joran. “Ik ben er gebleven tot mijn 19de en ben dan toch terug naar Denderleeuw gegaan.” De man had nogal wat blessureleed en zo ondervond hij heel wat hindernissen in zijn voetbalcarrière. “Ik begreep dat ik mijn leven zou moeten uitbouwen buiten het voetbal. Maar dat wilde ik liefst doen in de Brugse regio waar er veel meer mogelijkheden zijn en waar het ook rustiger leven is.”

“Het haar knippen is eigenlijk eerst als grap begonnen, toen ik vrienden hun haar eens onder handen nam. Voor mezelf vond ik een mooi kapsel altijd al belangrijk. Ik heb dan ook nog een korte opleiding gevolgd om me hierin te vervolmaken.”

Contacten

“Nu ben ik erg trots op mijn eigen barbershop hier langs de Legeweg in Brugge, de stad waar ik toch nog veel mensen ken. Door mijn contacten komen er ook behoorlijk veel profvoetballers over de vloer, zoals Thibo Somers van Cercle Brugge en Ferran Jutglà en Antonio Nusa van Club Brugge.”

Meer info: www.facebook.com/jcutzbrugge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier