Jonge Waregemse ondernemer Wim Devreese startte tweede bedrijf: “Stormloop op zwembaden door corona”

Ondernemers Wim Devreese en Denis Dierickx bij een bijna afgewerkte, kunststoffen badkuip in hun groot atelier aan de Spildoornstraat in Desselgem.© DJW
Ondernemers Wim Devreese en Denis Dierickx bij een bijna afgewerkte, kunststoffen badkuip in hun groot atelier aan de Spildoornstraat in Desselgem.© DJW
Redactie KW

Met PPC Pools dat kunststoffen zwembaden op de markt brengt, is Wim Devreese aan zijn tweede onderneming toe. Hij richtte die samen met vennoot Denis Dierickx enkele maanden geleden op. Nu al kan de jonge Waregemse ondernemer uitpakken met een overvolle agenda aan opdrachten en bestellingen. Wim Devreese runt met twee andere collega’s ook nog zijn bedrijf Wandman.

Is je nieuw bedrijf het resultaat van een zoektocht om in tijden van corona nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren?

Wim Devreese: “Neen, eigenlijk niet. Ik ben iemand die graag onderneem. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe creatieve projecten waarin ik mij volledig kan terugvinden. Het is wel zo dat het idee om met PPC Pools te beginnen tijdens het voorbije coronajaar op tafel kwam. Daarvoor vond ik in Denis Dierickx een vennoot en collega die het ook zag zitten. Binnen mijn netwerk van ondernemers en zaakvoerders bleek overigens duidelijk dat er vraag was naar zwembaden. Wij namen de tijd om ons goed te informeren en voor te bereiden op een nieuwe uitdaging. Daar zijn wij nu sinds twee maanden volop mee bezig. En het moet gezegd: het gaat bijzonder vlot.”

Waarin is PPC Pools gespecialiseerd?

“Wij maken kuipen voor zwembaden uit kunststof of polyprop. Daar verwijst het letterwoord PPC naar. Dit type bad bieden wij aan als alternatief voor de klassieke betonnen kuip. Polyprop is een fantastisch product dat ongelooflijk weerbaar en onverslijtbaar is. Wij kopen die kunststof aan in platen van 10 millimeter dik. In ons atelier verzagen wij die volgens de ons opgegeven afmetingen. Daarna construeren wij de volledige kuip, compleet met uitsparingen die nodig zijn voor alle toebehoren. Eens dat werk volledig af is, schakelen wij een transportbedrijf in dat gespecialiseerd is uitzonderlijk vervoer. Want elke kuip die ons atelier verlaat wordt in één stuk naar de klant gevoerd. Voor de volledig installatie, compleet met betonplaat, filtering, afwerking en alles wat daarmee te maken heeft doen wij een beroep op wat je een zwembadplaatser of zwembadconstructeur kan noemen.”

In februari opgestart en nu al een volle agenda: dit is duidelijk een succesverhaal aan het worden?

“Het is echt ongelooflijk hoe groot de vraag naar een eigen zwembad in de tuin is. Je kon daarover al een en ander lezen in de pers. En dat klopt helemaal: veel particulieren willen nu tijdens de periode van lockdown thuis genieten. En dan nog het liefst aan of rond een waterpartij. Kijk, in de eerste weken van februari verkochten wij al ons eerste bad. Wij zijn nauwelijks twee maanden verder en het werk stapelt zich echt op. Het loopt bijzonder goed met de bestellingen. Twee baden per week is geen utopie meer voor PPC Pools. Met onze regioconstructeurs werken wij intens samen. Wij geven hen opdrachten en zij brengen er zelf ook aan. Op die manier kunnen wij samen met hen ons nieuwe bedrijf verder uitbouwen.”

Je vond aan de Spildoornstraat in Desselgem nog een voldoende groot gebouw voor je nieuwe bedrijf?

“Ja, maar wij hebben echt wel moeten zoeken. Veel leegstaande gebouwen die voldoende groot zijn voor een activiteit als die van ons vind je niet in Waregem en de deelgemeenten. Wij hadden het geluk dat iemand ons tipte over de locatie waar wij nu onze baden kunnen maken. Het is een bestaand bedrijfsgebouw. Voor ons best ok. Wij investeerden in goede verwarming die zeker nodig is om te kunnen werken met polyprop. Daarnaast waren er ook veel centen nodig voor machines en allerlei apparatuur.”

Hoe zit het met Wandman?

“Ik heb twee andere vennoten en collega’s die Wandman perfect runnen. Wel hebben wij door corona natuurlijk heel wat minder opdrachten kunnen uitvoeren. Zoals je weet is Wandman gespecialiseerd in panelen en standen voor beurzen, evenementen, kleine en grote festiviteiten. Zo hebben wij in Waregem het vaccinatiecentrum in Waregem Expo ingericht. Maar het blijft met Wandman natuurlijk wachten tot alles weer normaal is. Zelf verzorg ik mee het administratieve luik. Voor de rest besteed ik mijn tijd volledig aan PPC Pools. Werk genoeg, dus.” (Jan Decock)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.