Jong koppel neemt slagerij Vandecasteele in Sint-Kruis over: “We willen de kwaliteit aanbieden die de klanten gewoon zijn”

foto SR
foto SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Jan Vandecasteele en Claudine Versyck kondigden enkele maanden terug aan dat ze hun goed draaiende slagerij aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis nog dit jaar wilden sluiten. Met Jeroen Colpaert en Bieke Taveirne vonden ze ondertussen goeie opvolgers.

Jan Vandecasteele en Claudine Versyck legden de lat hoog, want ze wilden dat de overnemers dezelfde kwaliteit garanderen zoals hun klanten al jaren gewoon zijn. De 27-jarige Jeroen Colpaert (afkomstig van Oudenburg) en de 24-jarige Bieke Taveirne (afkomstig van Poesele-Nevele) nemen vanaf 1 augustus de slagerij over. Nu werken ze nog een maand mee om wat extra kennis op te doen. In juli wordt de zaak opgefrist en op dinsdag 3 augustus wordt de slagerij heropend.

“In avondschool heb ik de opleiding slager gevolgd, want eigenlijk studeerde ik Latijn. Ik kreeg de kans om bij heel wat goeie slagers te mogen werken, bij wie ik heel wat ervaring heb opgedaan. Mijn vrouw is kapster van opleiding, maar werkte ook al bij een slager-traiteur. We komen beiden uit een familie van landbouwers en zullen op termijn wellicht met het vlees van de eigen hoeves werken.”

Moderne twist

“Nu willen we vooral dezelfde kwaliteit van Jan aanbieden en alles ambachtelijk maken in eigen huis. De bereide gerechten willen we een modernere twist geven met zomerse slaatjes, een tartaar of carpaccio. Voorts zullen wij ook ijs aanbieden van het melkveebedrijf van mijn zus, de Jerseyhoeve in De Haan. Later willen wij ook haar zuivelproducten verkopen”, vertelt Jeroen.

“We zijn blij dat Jan nog halve dagen zal meedraaien in onze zaak en ook slagersknecht Patrick Mus houden wij aan boord. Op zondagnamiddag en maandag zullen wij gesloten. De openingsuren worden ook wat aangepast, van 13 tot 14 uur zullen we dicht zijn. Nieuw is dat we op zondagvoormiddag tot 13 uur open zullen zijn. Ons openingsweekend is gepland op 6, 7 en 8 augustus.”

Jan en Claudine zijn bijzonder tevreden met de overname door het enthousiaste koppel. Ze willen eind juni hun klanten bedanken op een coronaveilige wijze.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.