Johny en Marleen van Drankencentrale Weyts in Zwevezele met pensioen

©Kim De Vos
©Kim De Vos
Redactie KW

Binnenkort zal er in Zwevezele een bijzonder gekende zaak verdwijnen: Johny en Marleen van Drankencentrale Weyts gaan vanaf april met pensioen. Maar er is ook goed nieuws: Brouwerij Rosseel uit Izegem neemt de winkel en de dienstver-lening van hen over.

André en Leona Weyts startten 65 jaar geleden de drankencentrale op, vijftien jaar geleden namen zoon Johny en zijn vrouw Marleen De Busschere de zaak officieel over al draaide het koppel al van jongs af aan volop mee in het bedrijf. Zo goed als alle lokale festiviteiten of opbrengstfeesten van verenigingen deden een beroep op drankencentrale Weyts en ook heel wat cafés en restaurants uit de ruime regio lieten hun drank aanleveren door Weyts. Maar na 65 jaar zal het gekende logo van Drankencentrale Weyts dus uit het straatbeeld verdwijnen.

Mooi bod van buurman

“We gingen eigenlijk het jaar nog uitdoen”, legt Johny uit. “Maar we kregen van onze buurman een heel mooi bod om de hele locatie op te kopen dat we niet konden weigeren.”

Johny is officieel al enkele maanden met pensioen en Marleen kan sowieso eind dit jaar stoppen met werken. “Daarom sluiten we alles na 31 maart al af en volg ik uiteraard wel nog alles verder administratief op om de zaak helemaal af te ronden”, zegt Marleen.

In Brouwerij Rosseel vond het koppel een goede overnemer.

“De nieuwe eigenaar van onze locatie zal de drankencentrale verhuren aan Brouwerij Rosseel, die de winkel verder zal uitbaten in de Schoolstraat. De magazijnen zal hij inpalmen voor zijn eigen bedrijf”, gaat Johny verder.

De trouwe klanten van de drankencentrale blijven dus niet in de kou staan: de winkel blijft bestaan en ook het beleveren van drank voor feesten, cafés en restaurants zal door Brouwerij Rosseel vanuit Izegem voortgezet worden.

Dag en nacht gewerkt

“We zijn blij dat we het op deze manier kunnen overlaten. Bovendien verhuizen we ook naar de Vlinderstraat, zo kunnen we dit mooie hoofdstuk helemaal afsluiten”, zegt Marleen, die samen met Johny al volop met de opkuis van hun magazijnen en zolder bezig is. “Eindelijk gaan wij eens vrije tijd hebben. Jarenlang hebben wij dag en nacht voor onze klanten geleefd. Ze wisten dat we altijd bereikbaar waren om hen te helpen. We hebben echt wel veel gewerkt, en het was niet altijd gemakkelijk. Maar we hebben het altijd heel graag gedaan.”

Zich vervelen zullen Marleen en Johny niet doen. “Nu gaan we zoveel mogelijk van het leven genieten: op reis gaan zonder zorgen, uitstapjes doen, eens lekker gaan eten of eens zelf naar een feest gaan. Weet je dat het geleden is van de geboorte van onze zoon dat we in Brugge geweest zijn?”, zegt Marleen met een knipoog.

De twee personeelsleden van Drankencentrale Weyts kunnen blijven werken voor de overnemer. Vanaf april werken ze dus bij Drankencentrale Rosseel. Het adres blijft Schoolstraat 51 in Zwevezele, maar het telefoonnummer wordt 051 30 11 31.

(Kim De Vos)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.