https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jo De Peuter en Anne Decoene starten Juwelen Goethals 2.0: “We beperken ons tot juwelen”

Jo en Anne zijn nu te vinden in de Delaerestraat.© (Foto SB)
Jo en Anne zijn nu te vinden in de Delaerestraat.© (Foto SB)
Peter Soete

Jo De Peuter en echtgenote Anne Decoene waren 28 jaar lang het gezicht van Juwelen Goethals in de Ooststraat. In 1992 namen ze de juwelen- en horlogezaak Juwelen Goethals in de Ooststraat over en in 2020 sloten ze de deuren van hun zaak. Maar na nog geen jaar rust is het koppel terug.

Blijkbaar zijn Jo De Peuter (66) en zijn echtgenote Anne Decoene nog niet klaar om helemaal te stoppen met werken. “Oorspronkelijk was het de bedoeling om in augustus 2020 te stoppen, maar het is eind september geworden. Op 15 oktober 2020 hebben we het pand in de Ooststraat verlaten.”

“Toen we gestopt waren, heb ik veel wandelingen gemaakt, geprobeerd om boeken te lezen maar ik kon me niet echt concentreren. Corona speelde daar natuurlijk ook een rol in, want er mocht plots veel minder. Maar ik miste mijn klanten, het verkopen, het sociaal contact. Na een zestal maanden rust begon ik al na te denken om te herbeginnen en kijk, acht maanden later verkopen we opnieuw juwelen in Roeselare.”

Geen uurwerken meer

“We hebben een mooi pand gevonden in de Delaerestraat, waar vroeger een juwelierszaak was gevestigd. Het was als het ware instapklaar, maar wij hebben toch gekozen om de winkel in onze eigen stijl aan te kleden. De binnenhuisarchitect heeft een aantal ontwerpen gemaakt op ons aangeven en ze heeft dat uitstekend gedaan. Dat maakt dat we nu onze klanten kunnen ontvangen in een modern en luchtig pand.”

Het jachtige van vroeger hoeft niet meer voor ons

“We breien dus een vervolg aan Juwelen Goethals”. ( lacht ) “Maar het zal wel op een ander ritme gebeuren. De zaak in de Delaerestraat is kleiner dan in de Ooststraat en we beperken ons ook alleen tot juwelen. We mikken doelbewust op een originele en exclusieve collectie juwelenlijn. We verkopen inderdaad geen uurwerken meer. Eerst en vooral hebben we er de ruimte niet voor, maar uurwerken vragen ook veel opvolging en die druk willen we niet meer. De laatste jaren hadden Anne en ik geen medewerker meer in de winkel en dat begon zich toch te laten voelen. We werden geleefd en waren soms veertien uur per dag bezig met de zaak. Dat is niet meer gezond op onze leeftijd.” ( lacht )

Op afspraak

“In die optiek hebben we ook onze openingsuren aangepast. We zijn vier en een halve dag open per week, waarvan de helft op afspraak. Het jachtige van vroeger hoeft niet meer, we doen het meer als hobby en omdat we houden van ons vak en het contact met de klanten. Op zondag en maandag zijn we gesloten en op woensdag en vrijdag zijn we open. Op dinsdag, donderdag en zaterdag werken we op afspraak.”

“Het voelt inderdaad goed aan om te herbeginnen in Roeselare. We wonen in Izegem, maar bij de werken aan de zaak was ik telkens vroeg op en onderweg naar Roeselare. Ik kon bijna niet wachten tot we de deuren konden openen. En wanneer we de eerste etalage hebben gemaakt, zei mijn vrouw ook dat ze het helemaal zag zitten. We zijn gelukkig omdat we weer commerce kunnen doen in Roeselare. Hoe lang dit verhaal zal duren ? Daar plaatsen we geen timing op, we zien wel.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.