Jeugdhuis Den Overkant wordt traiteurwinkel Dhôme To Go

© xcom
© xcom
Xavier Coppens

Moeder en dochter Katija Sturica en Dorian Parmentier hebben eerst Bistro Dhôme gestart, daarna een takeaway opgezet en starten nu in het voormalig jeugdhuis Den Overkant in Menen een traiteurwinkel.

Moeder en dochter hebben het pand zelf onder handen genomen. “Eigenlijk was het de bedoeling om een pop-upwinkel te starten, maar het resultaat is zo mooi geworden, dat we kiezen voor een blijvende traiteurwinkel.” Een van de wanden in de winkel is een mooie muurschilderij geworden met dank aan Deborah Depoorter van Studio Wall-It uit Dadizele.

Ook meeneemgerechten

Dat het wel eens heel erg druk kan worden voor de beide dames, hebben ze al ondervonden. “De gerechten die we straks weer aanbieden in het restaurant, verkopen we ook als meeneemgerechten. Dat zijn enkele lunchgerechten en een foodsharingmenu. In onze winkel verkopen we naast de gerechten ook heel wat producten die met het tafelgebeuren te maken hebben. Ik denk aan bloemen, decoratie … Daarvoor werken we met handelaars uit de buurt en we werken ook met fairtradeproducten zoals enkele frisdranken en met kruiden uit de Oxfam Wereldwinkel. Voor al onze gerechten werken wij enkel met dagverse producten.”

Het restaurant Bistro Dhôme in de Bruggestraat gaat open van zodra de horeca de klanten weer binnen mag ontvangen. De traiteurwinkel krijgt de naam Dhôme To Go en ligt iets verder in dezelfde straat als het restaurant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier