Jelle en Romina lanceren kledinglijn Ommehaal

Romina Vandevoorde en Jelle Hugelier dragen ook zelf kledij uit hun collectie.© (Foto EDB)
Romina Vandevoorde en Jelle Hugelier dragen ook zelf kledij uit hun collectie.© (Foto EDB)
Redactie KW

Jelle Hugelier (24) en Romina Vandevoorde (36) pakken samen uit met ‘Ommehaal’, een kledinglijn voor mannen, vrouwen en kinderen met sportieve vrijetijdskledij. “Ik koos voor de naam Ommehaal, dat klinkt West-Vlaams”, aldus Jelle.

De zaak werd opgestart door Jelle Hugelier. Onlangs kwam ook Romina Vandevoorde er bij. “Het interesseerde me. Mijn kinderen hadden al kledij van Ommehaal en ik ondervond dat die goed wast en niet krimpt.”

Romina woont met haar partner Jelle Holvoet en de 5 kinderen in Aalbeke. Jelle en Romina kennen elkaar uit voetbalmiddens. “Jelle was nog de trainer van mijn zoontje Owen”, vertelt Romina, die buiten coronatijden steevast als supporter aan de lijn staat. Jelle speelt al 20 jaar voetbal. Hij was vroeger trainer bij KFC Aalbeke Sport en is nu jeugdcoördinator bij KFC Marke. “Normaal zal ik volgend jaar ook spelen bij KFC Marke.”

Jelle en Romina runnen Ommehaal in bijberoep. Romina doet het financiële luik en alles wat betreft logo, bestellingen en promotie doet Jelle. “De kleuren hebben we samen gekozen.”

Michael Jordan

Jelle had de kledinglijn met het logo van Michael Jordan gezien en wou als voetballer zoiets ook naar het voetbal brengen. Hij startte met kledij met het logo van een voetballer. “Later bleek dat een Italiaans bedrijf ook kledij met een gelijkaardig logo verkocht, vandaar dat wij ons logo veranderden. Jelle tekende zelf een nieuw logo met de ‘H’ van OmmeHaal. “Als je het ene beentje van de H naar beneden brengt, heb je een voetbaldoel. En als je het ‘ommehaalt’, dus draait, heb je nog altijd hetzelfde logo”, legt hij uit. Jelle droomt van een winkel in de regio Kortrijk waar je kleren kan open, op de Playstation kan spelen, iets drinken en live matchen kan volgen.” (Els Deleu)

Bestellen via pre-order kan via www.ommehaal.com . Info kan je krijgen op 0497 17 04 86 of via ommehaal@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.