Jeffry opent eigen barbierzaak in Beveren: “Geen kopie van bij Mister Steve, maar vooral mijn eigen ding doen”

Jeffrey Debeuf: “Beveren is de ideale keuze, want tot nu is hier nog geen enkele barbier.” © Stefaan Beel
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Op dinsdag 8 november opent Jeffry Debeuf-Boudrez (33) zijn eigen barbierzaak in de Vloedstraat in Beveren onder de naam Barber Beuf. Na eerder zes jaar te fungeren als sidekick van de bekende Roeselaarse barbier Mister Steve, gaat Jeffry nu zijn eigen weg. “Dit was altijd al mijn bedoeling. Het is niet mijn bedoeling om een kopie te worden van Mister Steve. Ik wil vooral 100 procent mijn eigen ding doen, maar ik besef ook wel dat dit moet groeien”, klinkt het.

Zichzelf omschrijft hij als een ijdel persoon, waarbij zijn haar superbelangrijk is. De liefde voor ‘haar’ zit er dus al een tijd in, maar toch leek het voor Jeffry niet vanzelfsprekend om barbier te worden. “Vroeger volgde ik een ASO-opleiding”, opent hij het gesprek. “Ik voelde daarom altijd wat druk om verder te studeren, wat ik dan ook deed. Na zes jaar studies in Gent kwam ik uiteindelijk terug zonder diploma, maar wel met heel wat levenservaring.”

“Na mijn studies besloot ik om via avondonderwijs de opleiding herenkapper/barbier te volgen, dit in combinatie met een job in beenhouwerijafdeling bij AD Delhaize. De avondopleiding bleek meer mijn ding te zijn en ik haalde uiteindelijk mijn diploma als herenkapper/barbier. Het sein om mijn job in de beenhouwerijafdeling van AD Delhaize wat af te bouwen en van kapper mijn bijberoep te maken. Zo kwam ik dan bij Mister Steve terecht, om uiteindelijk in 2019 fulltime bij hem aan de slag te gaan. We werkten er eigenlijk als zelfstandigen naast elkaar, wat ons het voordeel gaf om elk onze eigen agenda te beheren en zo ook elk ons eigen cliënteel op te bouwen.”

Samenloop van omstandigheden

Doorheen de jaren kon Jeffry heel wat ervaring opdoen als sidekick van Mister Steve. Maar het idee om ooit op zichzelf te beginnen, is er wel al altijd geweest geeft hij toe. “Ik wist enkel nog niet wanneer ik de stap kon zetten”, gaat Jeffry verder. “Uiteindelijk zijn er de afgelopen jaren heel wat factoren aan bod gekomen. Eentje daarvan is het samenwonen met mijn vriendin, net voor de coronacrisis. De daarbij horende lockdown hebben we goed overleefd en dat was voor ons voldoende om samen een woning aan te kopen.”

“Een tweede factor is de verhuis van de barbierzaak van Mister Steve, dit door een nieuwbouwproject in het huidige pand. Zowel Steve als ikzelf wilden niet opnieuw een pand huren om terug in die onzekerheid te leven. Dus besloot Steve om bij hem thuis een barbierzaak te openen. Voor mij was dit een opportuniteit om op die manier ook uit te kijken naar een woning zowel voor mijn vrienden en mezelf, maar ook met het potentieel om er een barbierzaak in te verwerken.”

Beveren commercieel interessant

Jeffry en zijn vriendin vonden al vrij vlot een huis in de Roeselaarse deelgemeente Beveren. Een uitstekende zaak, zo blijkt. “Vanuit commercieel standpunt is Beveren de ideale keuze, want tot nu is hier nog geen enkele barbier. Ik voel alvast een positieve vibe hangen rond mijn komst naar Beveren. De komende weken heb ik dan ook al enkele nieuwe klanten in mijn agenda staan. Uiteraard ben ik me er ook wel van bewust dat ik misschien wat klanten zal verliezen, maar zo gaat dat nu eenmaal bij een verhuis.”

Originele naam

En net als over de locatie is ook over de naam goed nagedacht. “Toen ik in Gent studeerde, kreeg ik op een bepaald moment de bijnaam ‘Barber Beuf’. Mijn logo is trouwens ook met een stierenkop, wat dan ook weer naar het Franse ‘boeuf’ verwijst. En om het helemaal af te maken, is het ook een verwijzing naar mijn tijd binnen de beenhouwerijafdeling van AD Delhaize. En geef toe het bekt ook goed hé”, sluit Jeffry goedlachs af

Barber Beuf is open van dinsdag tot en met zaterdag en is enkel op afspraak. Op dinsdag, woensdag en vrijdag ontvangt Jeffry je van 8 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 20 uur. Op donderdag is hij enkel in de namiddag van 14 uur tot 20 uur open. En op zaterdag kan je er terecht van 7 uur tot 17 uur. Meer info op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/BarberBeuf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier