Jean-Luc en Christophe hebben een grote passie voor verf

Jean-Luc Vanelslander en Christophe Dehaene, zaakvoerders van De Verfman.© foto MD
Jean-Luc Vanelslander en Christophe Dehaene, zaakvoerders van De Verfman.© foto MD
Redactie KW

De Verfman opende begin mei zijn deuren in het bedrijvencomplex ‘Poort tot Poperinge’ in de Europalaan. Met heel veel passie helpen ze mensen met de inrichting van hun woning. “Want het is niet enkel een muur verven, het plaatje moet matchen met de mensen die er wonen”, klinkt het.

Jean-Luc Vanelslander uit Roesbrugge en Christophe Dehaene uit Kemmel zijn de zaakvoerders van de nieuwe zaak. “Samen hebben we 40 jaar ervaring”, steken de twee heren van wal. Jean-Luc is opgegroeid in een familie waar van generatie op generatie in de sector gewerkt werd.

“Ik heb mijn grootvader en mijn vader zien verf mengen en ik heb het met de paplepel binnengekregen. Ik was van kindsaf aan het mengen en spelen met de combinatie van kleuren. Ik heb ondertussen reeds in verschillende verfzaken gewerkt en ben ook even vertegenwoordiger geweest, maar mijn passie reikte verder en het was tijd voor een nieuwe stap.”

Advies

Christophe Dehaene studeerde fotografie en film. “In die opleiding draait alles rond compositie, kleur, lichtinval, details, … En eigenlijk is dat in De Verfman ook zo. We zijn meer dan een verfwinkel. We zitten samen met de mensen, we luisteren naar wat ze willen en hoe ze zijn en proberen dit te vertalen in een geschikt en passend advies.”

“We voelen aan wie er voor ons staat, informeren naar de rest van hun huis en proberen de stijl door te trekken in het interieur. Mensen moeten zich thuis voelen in hun huis en daar dragen wij graag aan bij.”

Peintagone

“Ons werk is voor ons een passie en een liefhebberij. We maken onze eigen kalkverf en kozen voor de andere verf bewust voor een Belgisch merk, Peintagone, van jonge Belgische ondernemers met een goed product. Peintagone zit in de middenmoot qua prijs, maar leunt aan bij de top qua kwaliteit.”

“En het Belgische verhaal vinden we ook wel belangrijk. De Verfman leek ons een logische naam, we moeten het uiteindelijk ook niet ver gaan zoeken: we zijn mannen met een grote passie voor verf, wat niet betekent dat vrouwen niet welkom zijn natuurlijk”, voegen Jean-Luc en Christophe er lachend aan toe.

(CB)

Info via www.deverfman.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.