Izegemse IT-specialist Initeam neemt Nederlandse sectorgenoot All Automation Service over

Igor Faccioli en Bob Visser van Initeam. © gf
Redactie KW

Initeam, een Izegemse IT-specialist in ERP-systemen, heeft recent zijn Nederlandse sectorgenoot All Automation Service overgenomen. Door deze strategische zet is de continuïteit van All Automation Service op lange termijn verzekerd en beschikt Initeam over een tweede filiaal van waaruit het zijn voetafdruk in Nederland aanzienlijk kan vergroten.

Initeam was al een tijdje op zoek naar versterking voor de eigen infrastructuurafdeling. Het bedrijf zocht die in eerste instantie in België maar kwam uiteindelijk terecht bij Bob Visser, de eigenaar en zaakvoerder van All Automation uit Aalsmeer (nabij Amsterdam). De gesprekken begonnen eind december 2021 en resulteerden medio juli van dit jaar in de officiële overname.

“Het is al langer onze ambitie om onze klanten een breder servicepakket te kunnen aanbieden”, vertelt Igor Faccioli van Initeam. “Met All Automation vonden we daarvoor de perfecte partner. Deze overname zal beide ondernemingen toelaten zich te profileren tot een ‘one stop shop’ voor IT-uitdagingen inzake hardware, netwerken, cybersecurity en flexibele bedrijfssoftware. Onze klanten zullen de voordelen ervaren van de kennisdeling en synergie die uit de intense samenwerking tussen onze bedrijven zal ontstaan. Bovendien kunnen wij hierdoor onze doelgroep in België en Nederland aanzienlijk vergroten.”

Oplossingen voor kritische infrastructuur

Ook Bob Visser is verheugd over deze historische mijlpaal voor zijn onderneming. “Wij bereiken een heel brede doelgroep met services die zich focussen op kritische infrastructuur voor onze klanten. Door deze strategische zet zullen we hen kunnen ondersteunen met de expertise en ervaring van een veertigtal specialisten. Het is onze ambitie om samen verder te groeien, wat ook resulteert in extra ontwikkelingsmogelijkheden en carrièrekansen voor onze medewerkers.”

Beide ondernemingen blijven hun naam behouden en zullen verder functioneren op hun huidige locatie. “Zowel in Izegem als Aalsmeer gaan we op zoek naar extra specialisten die optimaal tot hun recht kunnen komen in onze familiale bedrijfscultuur”, besluit Patricia Vandelanotte van Initeam.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.