IsaBloom verhuurt en verkoopt huisdecoratie

Isabelle bij haar blauwe boom. © KV
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Isabelle van Eenhooge (44) verhuurt al anderhalf jaar huisdecoratie aan bedrijven. Nu heeft ze ook een winkel geopend in de Zeswegestraat 1 in Zwevezele, waar particulieren terecht kunnen. “Door corona kwam steeds meer de vraag naar gezellige decoratie voor in huis.”

Isabelle verhuurt en verkoopt in haar winkel IsaBloom huisdecoratie. “We brengen sfeer met theelichtjes, kussens, kaarsen, geurverstuivers, zijden bloemen en decoratiestukken. Het laatste wat een woning dus eigenlijk nog nodig heeft”, vertelt Isabelle van Eenhooge. “De bloemen die we verkopen zijn niet de typische bloemstukken. Het zijn zijden bloemen die bijna niet te onderscheiden zijn van de echte. Perfect voor mensen die geen groene vingers hebben”, lacht ze.

Alles wat je in de winkel ziet liggen, is te koop. Maar het begon voor Isabelle allemaal anderhalf jaar geleden als een verhuurformule. “Ik zorgde al enige tijd voor een mooie inkleding bij bedrijven, denk maar aan een etalage, een kantoorruimte of in de horeca”, vertelt Isabelle. “Maar tijdens de coronacrisis kwam de vraag ook van de particuliere klant of ik hun interieur/kerstaankleding wilde verzorgen. Zo is IsaBloom, de fysieke winkel, ontstaan.”

Creatieve kerstkriebels

“Hoe ik erbij kwam om een decoratiewinkel uit te baten? Ik ben altijd al creatief bezig geweest, ook in bijberoep. Na een ziekte besefte ik waar mijn prioriteiten liggen”, zegt Isabelle, die haar creatieve kriebels nu ook aan anderen wil doorgeven. Ze heeft niet enkel creatieve kriebels, maar is ook een grote fan van Kerstmis.

“In mijn winkel vind je nu al een aantal grote kerstbomen. Versierd, met alles erop en eraan.” Voor Isabelle staan al een eindje reservaties gepland om te decoreren in de kerstperiode. “Sommigen plaatsen hun kerstdecoratie al in oktober. Het is zelfs zo dat ik vorig jaar geen tijd én geen decoratie meer over had om mijn eigen boom te versieren.”

Belgische ontwerper

“Een kerstboom kan je versieren met de typische gouden slingers en rode ballen, maar ik heb ook een blauwe boom, die is enorm populair dit jaar.” Ook de prijs van de tierlantijntjes is gevarieerd. “Je kan je boom simpel aankleden, maar ook zo dat er amper nog groen te zien is. We hebben bijvoorbeeld hangers gemaakt door een Belgische ontwerper.”

Voor de mensen die het moeilijk vinden om te kiezen, komt Isabelle ook aan huis. “Ik kijk eens rond en zie zo onmiddellijk wat er nog ontbreekt. Maar klanten stappen ook soms binnen met een lege vaas om zo bloemen te kiezen die er bij passen.”

IsaBloom is te vinden in de Zeswegestraat 1 in Zwevezele. Info via www.isabloom.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.