Instituut Raïssa Couwet voortaan in Gullegemsestraat: “Huidverzorging is mijn passie”

Instituut Raïssa Couwet in haar nieuw schoonheidssalon in de Gullegemsestraat 42 in Heule: “Blij dat mijn klanten de weg naar mijn nieuwe zaak vinden.” (foto KDS) © Kurt De Schuytener
Redactie KW

‘Instituut Raïssa Couwet’ verhuisde van Marke naar Heule dat meteen een schoonheidszaak rijker is. Sinds 2 november kan je bij Raïssa Couwet (21) terecht in de Gullegemsestraat 42 in Heule.

Raïssa Couwet studeerde aan het Sint-Theresia Instituut in Kortrijk en is er afgestudeerd als schoonheidsspecialiste. Nu volgt ze nog cursussen skinexpert. “Dat is dieper ingaan op de huid. Zoals het aanpakken van huidproblemen veroorzaakt door onder andere stress, voeding en hormonen”, zegt Raïssa.

Op 1 juli 2019, direct na haar studies, startte Raïssa met haar passie: huidverzorging. Dit op een kamer bij haar ouders in Marke. Op 2 november jl. verhuisde ‘Instituut Raïssa Couwet’ naar Heule. “De kamer werd te klein en dus ging ik op zoek naar een grotere plaats. In Heule vond ik het gepaste pand om mijn zaak verder uit te bouwen. Ik ben blij dat mijn klanten de weg naar mijn nieuwe zaak vinden.”

Hydrafacial

“Met Hydrafacial pak je alle behoeftes voor huidverzorging aan”, vertelt Raïssa. We werken in drie stappen naar een gezondere huid. Reinigen en peeling, extracties en hydratatie en insluizen en beschermen. Daarvoor heb ik een speciaal toestel.”

Raïssa besteedt ook aandacht aan huidanalyse. “Huidanalyse is nodig om na te gaan wat de huidproblemen zijn en welke producten je het best gebruikt voor je huid.”

Op het einde van de behandeling zie je in een beker al de afvalstoffen en make-up resten die nog in de huid verscholen zaten.

Daarnaast is Raïssa gespecialiseerd in wimpers en minerale make-up. “Je kan je wimpers krullen en kleuren, wimpers toevoegen om meer volume en lengte te creëren. Minerale make-up is een gezonde make-up voor de huid. Ik gebruik bewust de make-uplijn ‘i. am. klean’ omdat het Belgisch en duurzaam is. Voor bruids make-up, feest make-up en dagmaquilleren kan je bij mij terecht.”

Raïssa geeft ook make-up workshops. Met een hapje en een drankje geeft ze les natuurlijk maquilleren. Jongeren zijn meer bewust bezig met wat ze op hun huid aanbrengen.

Maskné

“Door de coronamaatregelen hebben velen ook last van ‘maskné’ Door het dragen van een mondmasker kan de huid niet ademen. Daardoor sluiten de poriën zich en verkrijg je acné. Maar ja, als het mondmasker moet dan moet het!”, zegt Raïssa.

(CH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier