Innovatieve campus O-Forty opent de deuren

Redactie KW

Maandag opende O-Forty, de meest innovatieve campus van Vlaanderen, de deuren. Het gaat om een hypermodern kantoorcomplex, dat bovendien een van de meest coronaproof werkplekken van Vlaanderen is. Dat heeft het onder meer te danken aan de installatie van een geavanceerd luchtventilatiesysteem. Centraal op de site opent projectontwikkelaar Global Estate Group daarenboven een Meeting Center met twaalf flexibele vergader- of werkruimtes.

De eerste drie afgewerkte gebouwen van het nieuwe bedrijvencomplex zijn officieel geopend. In O-Forty is er over 22.000 m² plaats voor 800 werknemers, verspreid over in totaal acht hypermoderne gebouwen. De innovatiecampus is daarmee het grootste en meest innovatieve bedrijvencomplex dat dit jaar haar deuren opent in de regio.

De werknemers van Deloitte nemen als eerste hun intrek in O-Forty. Straks volgen ondernemersorganisatie VOKA West-Vlaanderen en de logistieke consultant Logflow. “We geloven dat we, zodra het weer kan, de waarde van ontmoeten zullen beseffen: samen overleggen, co-creëren, brainstormen of gewoon samen met collega’s genieten van een lunch of een koffie. Ooit komt dit allemaal terug. Op dat moment zal het Meeting Center een flexibele en veilige oplossing bieden voor bedrijven die extra ontmoetings- of vergaderruimte nodig hebben”, stelt Luc Beke, CEO van Global Estate Group.

Regionale magneet

Burgemeester Jan de Keyser maakte in zijn toespraak een vergelijking met toen Siemens naar Oostkamp kwam. “Toen bracht Siemens heel veel mensen naar Oostkamp en nu mogen we dit beschouwen als een tweede golf waar op deze site 800 mensen zullen werken. Met O-Forty wordt Oostkamp nu nog meer futureproof en een regionale magneet voor talent in technologie, digitalisering en R&D. Als burgemeester is het mijn ambitie om deze belangrijke site te connecteren met de Oostkampse ondernemers om de kracht van innovatie breed te verspreiden.” (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.