Imke Naeyaert start eigen zaak als schoonheidsspecialiste aan huis: “Meerwaarde voor de klanten zelf”

Imke Naeyaert start in bijberoep als schoonheidsspecialiste aan huis: “Mijn klanten moeten niet eens hun huis verlaten.”© (Foto Kurt)
Imke Naeyaert start in bijberoep als schoonheidsspecialiste aan huis: “Mijn klanten moeten niet eens hun huis verlaten.”© (Foto Kurt)
Redactie KW

We leven in vreemde tijden en bij velen onder ons stemt deze situatie tot nadenken over ons levenspad en de professionele carrière die daarbij hoort. Zo ook bij Imke Naeyaert, die sinds kort de sprong waagde als zelfstandige in bijberoep. Ze startte onlangs een zaak als schoonheidsspecialiste. Bijzonder is wel dat ze haar diensten aan huis aanbiedt. “Dat de klanten in hun vertrouwde omgeving behandeld worden, ervaren velen als een meerwaarde”, klinkt het.

Sinds 26 april mogen de niet-medische contactberoepen terug aan de slag. Imke Naeyaert (27) is een van de mensen die opgelucht adem haalt, want zij kan nu eindelijk haar droom om als schoonheidsspecialiste in bijberoep te starten, in de praktijk omzetten.

“Ik ben opgeleid tot schoonheidsspecialiste en heb ook enkele jaren in een schoonheidsinstituut gewerkt, maar na de komst van mijn tweede zoontje, bleek deze job in combinatie met mijn gezin niet zo evident”, vertelt Imke, “ik ben daarom als poetshulp aan de slag gegaan, maar het idee om ooit terug te keren naar mijn roots, is altijd blijven sluimeren.”

Nu bleek de tijd rijp om de daad bij het woord te voegen. “Nu mijn kindjes al wat ouder zijn, is dit het ideale moment om de draad weer op te pikken. Ik zou dit trouwens niet gekund hebben zonder de onvoorwaardelijke steun van mijn partner. Hij heeft me het laatste duwtje gegeven om ervoor te gaan.”

Vertrouwde omgeving

Sinds vorige week kunnen de inwoners van Lichtervelde en omgeving dus terecht bij Schoonheidsspecialiste TODO. Die moeten daarvoor zelfs niet eens hun huis verlaten, want Imke gaat gewoon langs bij de klanten thuis.

“Enerzijds heeft dit te maken met praktische redenen. Ik beschik op dit moment over onvoldoende ruimte in mijn woning om een salon in te richten. Anderzijds vind ik het ook een meerwaarde voor de klanten zelf. Ze besparen tijd, want ze moeten de rit naar een salon niet maken. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld een drukke baan combineren met een gezin”, aldus Imke, “bovendien krijgen ze de schoonheidsbehandeling gewoon in hun vertrouwde omgeving, wat ervoor zorgt dat de klanten zich meer op hun gemak voelen.”

Voorlopig blijft Imke ook aan de slag als poetshulp, maar ooit is het zeker de bedoeling om fulltime als zelfstandig schoonheidsspecialiste te kunnen werken. Of ze haar diensten dan nog steeds aan huis zal aanbieden of zich dan wel zal vestigen in een salon, houdt Imke nog in het midden.

“Nu wil ik vooral een klantenbestand uitbouwen en mijn zaak in de markt zetten, maar wie weet, we zullen zien wat de toekomst brengt”, besluit Imke. (LH)

Meer info of een afspraak maken kan via https://www.facebook.com/schoonheidsspecialisteTodo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier