Houtbedrijf Abis uit Varsenare is innovatief bedrijf

Jonas Deketelaere, zaakvoerder van houtbedrijf Abis. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Jonas Deketelaere, zaakvoerder van houtbedrijf Abis. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Voor het vierde jaar op rij reikte Bouwunie tijdens het gala van de ‘Gouden Baksteen’ drie extra prijzen uit aan bouwbedrijven. Het Varsenaarse houtbedrijf Abis won een prijs als innovator in de bouwsector.

Abis tast graag de grenzen af binnen de continu evoluerende hout- en bouwsector. “We gaan steeds op zoek naar originele kruisbestuivingen met andere productontwikkelaars, waarbij we oplossingen zoeken voor maatschappelijke noden.”

Samenwerkingen

“Onze jongste innovatie bestaat uit een samenwerking met mensen uit de cultuursector, meer bepaald met podiumbouwers die een speciale opleiding touwtechnieken hebben genoten. Omdat we voor een bepaalde opdracht moeilijk een stelling konden plaatsen, zijn we samen met hen op zoek gegaan naar een creatieve oplossing.”

“De klant was tevreden, en de collega’s uit de cultuursector hebben in deze moeilijke tijd hun vaardigheden kunnen gebruiken”, aldus zaakvoerder Jonas Deketelaere.

Ecologisch

Ook startende ondernemers kunnen bij Abis terecht voor een duwtje in de rug. Hun atelier staat ter beschikking voor diverse projecten. Verder promoten ze het vakmanschap bij jongeren door sterk in te zetten op schoolbezoeken en stages.

Ten slotte is het bedrijf ook op ecologisch vlak een voorloper in het vermijden en hergebruiken van afval. Daarenboven draait het meubelatelier al meer dan tien jaar 100% op stroom komende van de PV-installatie op het dak.

(PA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.