Hexagon opent uitverkocht bedrijvenpark BOXX

Het nieuwe bedrijvenpark BOXX in Kortrijk bevindt zich op een nieuwe site van 9.500 vierkante meter. (foto JVGK)
Redactie KW

Een jaar nadat de eerste steen werd gelegd opende projectontwikkelaar Hexagon officieel het nieuwe bedrijvenpark BOXX in Kortrijk. Op de nieuwe site bevindt zich nu 9.500 m² aan opslag- en productieruimtes.

BOXX is een voorbeeld van duurzame projectontwikkeling: het park is gebouwd op een bestaand industrieterrein, er is ruimte voorzien voor zonnepanelen en er zijn laadpalen voor elektrische wagens.

Extra troef is dat alle ondernemers in de Hexaclub terecht kunnen, een on- én offline community waar ze elkaar steunen en versterken. Het gloednieuwe KMO-park aan de Bissegemstraat is gevestigd op het terrein waar vroeger het verpakkingsgebouw van Knohopack stond.

Bouwpuin verwerkt

Het project is ook een voorbeeld van reconversie. Er moest geen nieuw gebied ontwikkeld worden, Er werd 15.000 vierkante meter aan gebouwen gesloopt. Het bouwpuin werd ter plaatse verwerkt en gebruikt voor de fundering van de wegen in het bedrijvenpark.

Aan de buitenkant van het park bevinden zich groene ruimtes en langs de aangrenzende spoorweg is een waterbuffering en parking voorzien. Het masterplan voor dit project werd uitgetekend door Markland Architecten uit Kortrijk. De 19 units variëren in grootte van 2.24 tot 3.859 vierkante meter. Het project werd in november vorig jaar opgeleverd maar de officiële inhuldiging moest door corona worden uitgesteld.

Extra tewerkstelling

Schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten Wout Maddens (Team Burgemeester) knipte het lint door en verklaarde BOXX voor geopend.

“Met dit project geeft onze stad opnieuw een flinke impuls aan het lokale ondernemingsleven. De grote belangstelling die er al vanaf het begin voor het nieuwe bedrijvenpark was, toont aan dat er nood was aan meer ruimte voor onze ondernemers. Dat is goed nieuws want zo creëren we ook extra tewerkstelling. Ik ben ook blij dat er een goede ontsluiting is voorzien op de Bissegemsestraat, die zorgt voor een veilige verkeerssituatie. Ook dat er werd gebouwd met respect voor de omgeving”, aldus de schepen.

Voor ondernemers in Kortrijk is de komst van BOXX goed nieuws. “We hebben hier een microcosmos van uiteenlopende bedrijven gecreëerd. Dat was ook de bedoeling: doordat de units perfect moduleerbaar zijn, konden er verschillende sectoren gebruik van maken. Dat zorgt voor een creatieve kruisbestuiving. Voeg daar nog onze Hexaclub aan toe en dan heb je een bruisend bedrijfspark waar verschillende ondernemers ideeën kunnen uitwisselen maar elkaar ook met praktische dingen kunnen bijstaan”, zegt Jelle Vandendriessche, CEO van Hexagon.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier