https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hans Desmyter en Yo Platteau openen de deuren van Zichtbar

Opticien-optometrist Hans Desmyter en Yo Platteau in hun gloedieuwe optiek Zichtbar. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Hans Desmyter en Yo Platteau openden vorige week de deuren van hun nieuwe optiekzaak Zichtbar. De voorbije maanden werd het pand op de Marktplaats, waar vroeger een kledingzaak huisde, verbouwd tot hun moderne, nieuwe zaak.

Hans Desmyter (36) en Yo Platteau (34) vormen sinds 2013 een complementair duo als opticien en audioloog. Acht jaar lang hielpen ze vanuit Optiekcentrum in de Marktstraat hun klanten met zowel zicht- als gehooroplossingen. “We hadden de zaak overgenomen van iemand die al veertig jaar een gevestigde waarde was. We hadden het goed in de Marktstraat, maar zochten naar een nieuwe plek met meer ruimte. Ruimte voor ons, maar zeker ook voor onze klanten.”

Bargedeelte

Die werd gevonden op de Marktplaats, op wandelafstand van hun voormalige zaak. “De verbouwingen duurden negen maanden en liepen vrij vlot, met dank aan onze interieurarchitect Eva Carlier uit Roeselare en de vele lokale ondernemers die ons geholpen hebben.” Vorige week donderdag konden de eerste klanten het resultaat van dichtbij zien. Toen openden Yo en Hans voor het eerst de deuren van Zichtbar. “Het eerste deel van de nieuwe naam heeft natuurlijk iets te maken met onze job, maar we hebben ook een soort van bargedeelte in onze zaak geïntegreerd, waar klanten kunnen genieten van een koffie of iets fris tijdens hun montuurkeuze. Anderzijds geven we met onze nieuwe naam ook aan dat we vanaf nu meer zichtbaar zijn op onze mooie Marktplaats met bovendien een mooi zicht op de fontein.” Yo en Hans zijn heel tevreden met het eindresultaat. “Een huiselijk interieur met voldoende ruimte, we zijn er zeker van dat de mensen zich hier op hun gemak zullen voelen.” Het aanbod in Zichtbar wordt uitgebreider dan dat in Optiekcentrum. “We bieden karakteristieke brillen, trendy zonnebrillen en accessoires van heel wat merken en ook voor hoortoestellen of lenzen kan je bij ons terecht.” (BF)

Zichtbar is open van dinsdag tot zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18.30 uur. Op zaterdag sluit de winkel om 17uur. Meer info is te vinden op de Instagram- of Facebookpagina van Zichtbar of op de website www.optiekzichtbar.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten