Handel en Wandel: Yim Siam Thaïs restaurant

© (Foto JS)
© (Foto JS)
Redactie KW

De 36-jarige Aissariya Kliengpum opende onlangs een eigen take-away Thaïs afhaalrestaurant langs de Korenwind. De Thaïse doopte het initiatief om tot Yim Siam.

“Ik woon nu al twaalf jaar in België en was vroeger als kok aan de slag in restaurant Kai Fa in Izegem. Toen het restaurant sloot was er nergens een plaats waar ik als kok aan de slag kon.” Aissariya vond inmiddels een nieuwe job. “Koken is echter mijn allergrootste passie.” Sinds de uitbraak van corona was het voor de Moorsleedse en haar man niet gemakkelijk om nog ergens Thaïs eten te vinden. “Bij gebrek aan een takeaway in de buurt kwamen we op het idee om misschien zelf iets te doen.”

Aissariya en haar man Leroy besloten om van thuis uit om een takeaway op te starten. Sinds kort kan men bij Yim Siam zowat alle gekende Thaïse gerechten, soepjes en hapjes bestellen. De gerechten zijn terug te vinden via de Facebookpagina van Yim Siam of via de website www.yimsiam.be. “Een aanrader is bijvoorbeeld de pad thai waarvoor ik iedere week een zelfgemaakte saus voor voorzie.” Mocht de takeaway een succes worden bekijken Aissariya en haar man de mogelijkheid om in de toekomst een fysiek restaurant op te starten. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.