https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Haaike verkoopt online koffie, thee en geschenkmanden

(foto Nele)
Redactie KW

De 35-jarige Haaike Wallaert is een echte koffie- en theefanaat. Die passie wil ze graag met anderen delen. Ze richtte haar eigen verdeelpunt op onder de naam T.Y.X.&T.

“Ik ben gehuwd met Kenny Tordoir en ik ben mama van Thybe, Yelina en Xybe,” vertelt Haaike (35). “In ons gezin zijn wij verzot op thee drinken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik echte smaakvolle thee leerde drinken bij de oma van Kenny. Thee met een fruitsmaakje en groene thee zijn mijn favorieten. Tijdens corona bestelden we onze losse thee en koffiebonen online. Door te zoeken op het internet ontdekte ik heel wat en zo besloot ik om zelf thee en koffie te verkopen, enkel via online verkoop. De stap zetten naar een eigen zelfstandig fysiek winkeltje is nu nog te vroeg.”

Haaike werkt binnen de woonzorggroep GVO en neem een logistieke taak op zich. “Ik werk in het woonzorgcentrum in Meulebeke maar binnenkort zal ik te werk gesteld worden bij Amphora in Wingene.”

Smaakpatroon

Haaike koos een originele naam voor haar onlinebedrijfje. T.Y.X.&T. is een afleiding van de eerste letters van haar drie kinderen en de laatste T staat simpelweg voor het woord thee. “Een naam kiezen was moeilijk. Mijn kinderen zijn mijn alles, dus waarom hun voornamen niet verwerken in een passende naam?”

Haaike is verdeler van losse thee en koffie. “Het gaat om volwaardige producten die beschikken over een geweldig smaakpatroon. De koffie is verkrijgbaar in bonen of in de gemalen versie. De koffiebonen maal ik thuis fijn zodra een bestelling geplaatst wordt. Op die manier blijft de smaak echt”, legt ze uit. “Voor een leuke geschenkmand op basis van thee en of koffie kan je ook bij mij terecht. Er zijn verrassingspakketten, een ontdekkingspakket, een starterspakket, een luxepakket, noem maar op.” Bij iedere aankoop krijg je een infofiche met de nodige uitleg over de thee en het juiste gebruik. Iedere maand is er één bepaalde soort thee in promotie.

“Om het rijtje af te ronden verkoop ik ook benodigdheden zoals een theezeef, theeglazen, theekannetjes en doseerlepeltje. Voor de toekomst droom ik van een eigen thee- en koffiehuis, gekoppeld aan mijn webshop.”

Haaikes onlinethee- en koffieshop is te vinden via Facebook. Bestellingen afhalen kan in de Zeswegstraat 51. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.