Gwendolyne en Andreas uit Izegem openen vegan sportwebshop

Gwendolyne samen met Andreas Vanhauwaert. (gf)©Andreas
Gwendolyne samen met Andreas Vanhauwaert. (gf)©Andreas
Redactie KW

Gwendolyne Schmetz is altijd al bekommerd geweest om het milieu. Op 6 april zwaait zij daarom samen met haar vriend Andreas Vanhauwaert de digitale deuren van Stronk open, een all-vegan sportwebshop. Het project is meteen een unicum in ons land.

Gwendolyne en Andreas wonen samen in Izegem. Dat Gwendolyne een bezige bij is, is slechts een understatement. “Ik heb een eigen bedrijfje Markedlyne, waarin ik gedreven ondernemers help bij het lanceren en het boosten van hun onderneming. In die job kom ik regelmatig nieuwe mensen tegen en ik laat mij graag inspireren om ook zelf bij te leren.”

Gwendolyne is met verschillende projecten bezig, maar duurzaamheid en ecologie zijn twee van haar stokpaardjes. “Ik draag de natuur echt een heel warm hart toe. Ik vind dat we veel zuiniger moeten omspringen met onze planeet. We wonen hier met erg veel mensen, maar we moeten ook bewust met onze aarde omgaan en er goed zorg voor dragen. Mede vanuit die visie starten Andreas en ik nu met Stronk.”

Eco-Decathlon

Stronk gaat op 6 april van start, maar blijft voorlopig louter een digitaal initiatief. “Stronk is een webshop. Een fysieke winkel zit er voorlopig niet in, maar dat is wel een droom van ons. Het zou geweldig zijn mocht die droom ooit werkelijkheid worden, maar voorlopig zijn we heel tevreden met onze webshop. We zien wel wat die ons brengt. Mocht onze webshop echt heel goed draaien en alles loopt op wieltjes, dan denken we zeker wat verder. In onze wildste dromen openen wij binnen ettelijke jaren een soort ecoversie van de Decathlon. Maar dat is uiteraard nog toekomstmuziek” lacht Gwendolyne.

“We starten nu met een mooi aanbod aan proteïnerepen en vitaminesupplementen, maar we hopen snel nog meer in ons assortiment te hebben. Zo is het de bedoeling dat er ook sportkledij in onze shop komt. Daarnaast zullen we kleine sportartikelen een plaats geven, bijvoorbeeld yogamatjes en klein fitnessmateriaal. Uiteraard is alles ecologisch en duurzaam. Het is nu vooral een moeilijke oefening om de juiste producten in de shop aan te bieden en daar genoeg stock van te hebben. We hebben geen idee hoe Stronk het zal doen, dus dat is nog giswerk. We zien wel hoe het loopt en dan proberen we goed in te spelen op de vraag, zodat ons aanbod kan volgen.”

Gratis verzending

“Stronk wordt de allereerste all-vegan sportwebshop in België en daar zijn we natuurlijk erg trots op. We zijn al actief op sociale media en daar krijgen we heel veel reacties. Er gaat geen dag voorbij zonder een berichtje van iemand die vraagt of ze al kunnen bestellen”, glundert Gwendolyne.

“Dat kan voorlopig nog niet, maar op 6 april gaan we officieel open. Dat wordt spannend! Momenteel hebben we op sociale media trouwens ook een uitdaging lopen. Als we op 31 maart 100 volgers hebben voor onze mailinglist, dan is er gratis verzending op 6 april. Afwachten dus of we op onze openingsdag meteen gratis verzending kunnen aanbieden. Wij zijn er in elk geval van overtuigd dat hier een razend enthousiast publiek voor is. We maken veel werk van onze website, dus het zal ook zeker de moeite lonen om een kijkje te nemen op 6 april.”

(MW)

Alle info is nu al te vinden op Facebook via StronkBelgium of de website www.bestronk.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.