‘Groenten en Fruit David en Angie’ breidt uit en krijgt nieuwe naam: “Verhuis vat het helemaal samen”

David Plysier en Angie Doise openen hun nieuwe zaak. (foto Coghe) © Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Op vrijdag 19 november openen David Plysier en Angie Doise langs de Staatsbaan hun Vershuis. In hun nieuwe zaak ligt de nadruk nog meer op vers met onder andere kazen, tapas en warme en koude bereidingen.

De jongste generatie kennen de groenten- en fruitwinkel David en Angie, op de hoek van de Staatsbaan en de Goudenhoofdstraat, maar enkel de oudere generatie weet dat het allemaal begon bij de ‘fraisen van Vansteenlandt’. Michel Vansteenlandt, de pépé van David, kweekte aardbeien die hij in zijn garage en deur-aan-deur verkocht. Later nam David de teelt van hem over en verkocht zijn aardbeien vanuit hun huurhuis, dat hij ondertussen deelde met echtgenote Angie.

“Zes maanden per jaar werkte ik in de metaalsector, de andere zes maanden in de aardbeienkweek”, legt David (43) uit. Ondertussen werkte Angie (42) in het bekende sigarenfabriekje Neos en werd het gezin uitgebreid met Brent (14) en Lennert (11). Later verhuisden ze naar een nieuwbouw, waar ze tijdens het seizoen hun aardbeien aan de man brachten vanuit een caravan op hun parking.

“Op vraag van onze klanten namen we er ook fruit en groenten bij”, vult Angie aan. “Op die manier is de zaak geleidelijk aan uitgebreid. Zo’n zes jaar geleden bouwden we aan ons huis een winkel bij, waar we ook slaatjes en gesneden groenten verkochten.”

“Zo zetten we in op de nieuwe trend van gezond eten en gezond leven. We merkten dat daar vraag naar was, want vandaag moet alles snel gaan, zeker in de keuken”, verduidelijkt Angie.

“Helaas kampten we in de winkel al snel met plaatstekort”, vult David aan. “Vandaar dat we nu een volgende stap zetten met onze nieuwe zaak.”

Vier mensen in dienst

Daarmee keren David en Angie terug naar waar het voor hen 25 jaar geleden begon: namelijk het huurhuis langs de Staatsbaan. “De ligging is er ideaal, met een ruime parking”, vertelt David. “Naar een naam was het even zoeken, maar Vershuis vat het voor ons helemaal samen. Ons assortiment wordt nog uitgebreid met belegde broodjes, kazen en kaasplanken, tapasplanken, koude en warme bereidingen, pokébowls, gezonde pizza’s en desserts.”

“Voor de warme gerechten werken we samen met een lokale traiteur. En als enige in de buurt hebben we ook een automaat op de parking. Nieuw is ook dat we voor het eerst met personeel gaan werken”, besluiten David en Angie. “We nemen vier mensen in dienst, voornamelijk in de keuken.”

Het Vershuis is elke dag open vanaf 7.30 uur, op zondagvoormiddag van 9 tot 12 uur. Woensdag blijft de sluitingsdag. Tijdens het openingsweekend zijn er kazen- en tapasplanken te winnen én een elektrische fiets.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.