Graffiti-artieste Djoels geeft kleur aan gloednieuwe fietsenstalling van Roularta

Djoels is trots op haar werk dat ze mocht realiseren in de fietsenstalling van Roularta. © Foto Kristof Pattyn
Wouter Vander Stricht

Komende maandag wordt de gloednieuwe fietsenstalling van Roularta in gebruik genomen. Maar het was afgelopen week aan graffiti-artieste Djoels uit Pittem om haar inspiratie de vrije loop te laten op de muur van 40 meter lang.

Van zondagmiddag tot woensdagavond was Djoels in de weer om de fietsenstalling van Roularta in een passend kleedje te stoppen. De West-Vlaamse jongedame met adelbrieven (zie hieronder) had haar ontwerp thuis klaargestoomd en de Roularta-directie zette het licht op groen. “Het bedrijf is erg bezig met duurzaamheid, dus zocht ik het in de natuur. Je ziet vooral veel vogels en bloemen. Ik ben zondagmiddag begonnen aan de uitwerking, starten doe ik met het aanbrengen van een onderlaag in verf. Daarna komen de spuitbussen boven en tot woensdagavond was ik nog in de weer.”

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Het was een van de grootste werken die ze ooit kon realiseren. “Ik weet niet met zekerheid of het de grootste oppervlakte was, maar met 40 meter zeker wel het breedste. Ik kon dus wel op de begane grond werken, dat maakt het iets makkelijker. Nu en dan zet ik dan een stapje achteruit om te zien of alles goed zit. Ik kreeg al wat positieve commentaren van mensen die er passeerden en vanuit het bedrijf zelf. Dat doet deugd natuurlijk.”

De Pittemse Djoels (29) graffiti-artieste heeft ook een eigen tattooshop in Egem (Pittem), maar verdeelt haar tijd nu ongeveer fifty-fifty tussen het tatoeëren en het schilderen en haar graffitiwerken. Je kunt haar misschien kennen van de Vlaams-Nederlandse versie van het tv-programma Ink Master dat ze in 2017 won. Djoels maakte ook al haar opwachting in Gert Late Night en mocht een werk ontwerpen voor de vermoorde Julie Van Espen.

Site: www.djoelsink.comFacebook: https://www.facebook.com/DjoelsinkInstagram: https://www.instagram.com/djoels_graffiti_paint/

Plaats voor 200 fietsen

Roularta willen fietsen naar het werk nog meer promoten en faciliteren en heeft daarom een gloednieuwe fietsenstalling laten bouwen. In totaal biedt die beschutting aan 200 fietsen. Werknemers kunnen er ook hun elektrische tweewieler gratis opladen. “We hebben daarvoor verschillende mogelijkheden. De elektrische fietser kan gewoon zijn ingebouwde batterij verbinden met een stopcontact. Maar we kregen ook de opmerking van bestuurders van speed pedelecs om hun dure batterij en lader te kunnen afschermen. Dat kan nu in geventileerde kastjes waar ze hun batterij achter een (cijfer)slot kunnen opladen. Voor speed pedelecs hebben we zo acht kastjes, voor de gewone afneembare batterijen van elektrische fietsen nog eens 16 kleinere kastjes”, legt Mario Paret, project- en facilitymanager bij Roularta, uit.

In totaal kunnen 40 batterijen tegelijk opladen en vinden 200 fietsen een standplaats met voldoende tussenruimte tussen de beugels. “Maandag nemen we de fietsenstalling in gebruik. De opening heeft wat vertraging opgelopen omdat bepaalde materialen door corona hier moeilijk geraakten. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze bedrijfssite daar ook af te sluiten. Werknemers kunnen met een badge of sleutel binnen, gelegenheidsbezoekers moeten via de portier toegang krijgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.