Gloednieuw bedrijvenpark Bilkhage Waregem al uitverkocht: “Mix van activiteiten en ondernemers”

Burgemeester Vanryckeghem en Willy Naessens met enkele collega’s van LCV Real Estate, een afdeling van de Willy Naessens Group, bij de nieuwe bedrijvenzone Bilkhage in de gelijknamige wijk. © DJW
Jan Decock

Het gloednieuwe bedrijvenpark Bilkhage op de hoek Lindestraat-Eikenlaan in de gelijknamige wijk omvat 19 kmo-units. Nog voor de officiële opening die eind vorige week plaatsvond, is alles al uitverkocht. Bouwheer is projectontwikkelaar LCV Real Estate, een van de nieuwste ondernemingen binnen de Willy Naessens Group.

Bram De Paepe van LCV Real Estate stelde het afgewerkte bouwproject voor. “Wij bieden ruimte voor 19 firma’s, ondernemingen of zelfstandigen. Zij staan voor verschillende activiteiten. Dat is bijvoorbeeld een kapster die er haar salon opent, maar evengoed een firma die de ruimte gebruikt als opslagplaats. Of een kmo die er zijn productie in onder brengt. Groot- en kleinhandel zijn er mogelijk. En er is ook de mogelijkheid om de ruimte te verdelen in een bureau voor de administratie en een voor productie of nog iets anders. Bilkhage is een bedrijvenpark met multifunctionele mogelijkheden.”

Hoge nood

Samen met een kapster vonden intussen ook een elektricien, een dakwerker, parketvloerder en een autoverkoper er hun geschikte stek. Daarmee toont dit bouwproject van LCV Real Estate aan dat er in het Waregemse hoge nood is aan bedrijfs- en kantoorruimte, ondanks het al grote aanbod. Gevolg is dat nieuwe initiatieven heel snel uitverkocht zijn, zelfs als de symbolische eerste steen nog moet gelegd. Dat is ook de Willy Naessens Group niet ontgaan. Vandaar dat er werd geïnvesteerd in een nieuwe afdeling die nu al een duidelijke meerwaarde heeft.

Bilkhage is een bedrijvenpark met multifunctionele mogelijkheden – Bram De Paepe, LCV Real Estate

“Wij zijn nog twee andere bedrijvenzones in Waregem aan het realiseren. Er komt er een tussen de Expresweg N382 en de Stijn Streuvelsstraat, goed voor vier units en tien kantoorruimtes. De werken starten eind 2022. Er zijn voor die vier units al een tiental kandidaten maar eerst moeten we daar nog de nodige vergunningen voor krijgen. Ook langs de E1E, aan de bekende piramide van het bedrijf Arseus bouwt LCV Real Estate 4 loodsen voor industriële ondernemingen en nog eens enkele kantoorruimtes. Daar beginnen wij er in 2023 aan”, rondt Bram De Paepe af.

Nieuw bedrijventerrein

Ook de stad heeft verregaande plannen om in samenwerking met intercommunale Leiedal in de wijk Nieuwenhove een nieuw bedrijventerrein te ontwikkelen, identiek aan dat van Transvaal langs de Vijfseweg. Het gaat over de site van het vroeger textielbedrijf Deslee-Vanhoutte waarvan een deel van de bestaande bedrijfsgebouwen blijven staan en er tegelijk nieuwe ruimte wordt gecreëerd. Deze zone zal bestemd zijn voor kleinschalige bedrijfsactiviteiten die geen extra belasting mogen leggen op de lokale mobiliteit in en rond de wijk. Dat wordt zeker een van de voorwaarden om er zich te mogen vestigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier