“Geen ‘barefoot’-winkel in België? Dan start ik er zelf maar één op”

Thomas De Vriendt: “Ik heb zelfs al klanten die van de andere kant van het land naar hier afzakken.” (foto AN)
Thomas De Vriendt: “Ik heb zelfs al klanten die van de andere kant van het land naar hier afzakken.” (foto AN)
Redactie KW

In de Lange Steenstraat opende onlangs een voor ons land unieke zaak. Bij Iedereen Loopt van Thomas De Vriendt kan je terecht voor alles wat te maken heeft met ‘barefoot’ schoenen.

Barefoot schoenen zijn minimalistische schoenen. Ze beschermen je voeten, maar geven geen steun. Je loopt als het ware op blote voeten en je eigen spieren doen al het werk. Thomas De Vriendt loopt zelf geregeld stevige afstanden of ultralopen op die manier en opende in 2015 al een webshop met barefoot schoenen.

Nederland

“Ik liep toen zelf op teenschoenen en had welgeteld één winkel gevonden waar ze één model in het assortiment hadden. Nieuwe schoenen kocht ik in de Verenigde Staten”, legt Thomas uit. “Tijdens mijn zoektocht kwam ik te weten dat er een groothandel van barefoot schoenen in Nederland zit. Toen besloot ik om zelf in actie te schieten, tot grote hilariteit van de Nederlanders. ( lacht ) Maar kijk, ondertussen heb ik al enkele maanden een fysieke winkel en de klanten komen, vrij letterlijk, van de andere kant van het land hiernaartoe. Mijn winkel is dan ook uniek in België.”

Schoen volgt voet

Wie bij Thomas binnenstapt, staat niet op een, twee, drie weer buiten. Naast schoenen en sokken krijg je er namelijk ook advies. “Wie barefoot schoenen draagt, kiest voor een hele dunne, flexibele zool, een schoen die de vorm van je voet volgt in plaats van die plat te drukken en weinig ondersteuning van de voet. Ik besef dat dat voor veel mensen gevaarlijk klinkt, maar dat is het niet. Op voorwaarde dat je rustig begint en je eigen spieren traint om het werk te doen. Ik heb meer dan één klant die op die manier zijn steunzolen in de kast kon laten liggen”, legt hij uit. “Niet dat ik hier wil beweren dat barefoot schoenen een wondermiddel zijn, hoor.”

Bij Iedereen Loopt vind je overigens niet alleen loopschoenen. Ook een stevige bergschoen, een leuk laarsje of een minimalistische sandaal zitten in het assortiment. (AN)

Iedereen Loopt vind je in de Lange-Steenstraat 14. Meer info en openingsuren op de website iedereenloopt.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten