Garage Kerkaert in Vivenkapelle na vijftig jaar in nieuwe handen: “Alle Citroën oldtimers blijven bij ons welkom”

Isabelle Pieters en Jasemin Deda leiden nu garage Kerkaert. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Na maar liefst vijftig jaar namen Gerard Kerkaert en Monique Parton afscheid van hun garage Kerkaert, vlakbij ‘het paard’ van Vivenkapelle. Isabelle Pieters en Jasemin Deda, die er de voorbije maanden al werkte als mechanicus, nemen de zaak over.

Veel Vivenkapellenaars hebben, net als de talrijke passanten, nooit anders geweten dan dat Gerard Kerkaert, samen met echtgenote Monique en later ook dochter Carla, de gelijknamige garage runde vlakbij het bekende ‘paard van Vivenkapelle’.

De garage-carrosserie werd dan ook al vijftig jaar geleden opgericht en doorheen de jaren verder uitgebouwd en uitgebreid. Maar aan dat tijdperk komt een einde. De garage blijft bestaan, maar Gerard en Monique hebben de pensioengerechtigde leeftijd al lang bereikt en gaan van hun welverdiende rust genieten. “Al zal ik het wellicht niet kunnen laten om nu en dan nog eens mijn hoofd binnen te steken, zeker als er door mij zo geliefde Citroën oldtimers binnen komen”, lacht Gerard.

Medewerkers blijven

De garage is sinds 1 juli in handen van Isabelle Pieters en Jasemin Deda. “Wij wonen in Loppem, maar kennen de streek hier wel behoorlijk goed”, vertelt Isabelle. “Er woont familie hier vlakbij in Sijsele. Zelf kom ik uit een heel andere sector – ik werkte eerder als vertegenwoordiger in mode en later ook in geurtoestellen – maar mijn vriend Jasemin is wel verwant met de autobranche.”

“Hij werkte als vertegenwoordiger in handwerktuigen, ook om aan auto’s te werken, en leverde zo ook aan garage Kerkaert. Bij Jasemin begon het weer te kriebelen om zelf aan auto’s te werken en hij kreeg enkele maanden terug de kans om hier te beginnen. We wisten toen ook wel dat de mogelijkheid bestond om de garage over te nemen en uiteindelijk kwamen we dan ook tot een akkoord daarvoor. Alle medewerkers worden mee overgenomen, dus de klanten zullen veel vertrouwde gezichten blijven zien.”

Kerkaert was jarenlang bekend als een Citroën-concessie, maar sinds 2018 werd er gewerkt onder de naam en het samenwerkingsverband Euro Repar Car Service.

“Ook wij werken onder die naam en in dat verband verder en dat betekent dus dat we een echte multi-merken garage zijn. De mensen kunnen hier terecht voor onderhoud, herstel en carrosserie, maar ook voor de aankoop van tweedehandswagens”, gaat Isabelle verder. “We merken nu al dat nog steeds heel wat mensen hier langskomen met hun Citroën oldtimers en uiteraard blijven die hier welkom, want we hebben daarvoor zeker de nodige expertise in huis.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.