Fruitgarden heropent na ingrijpende verbouwingswerken

Burgemeester Jan de Keyser samen met Greta Gyssels, Zouhaier Achour, Rayane Achour, Behal Achour en Tetyana Pusyuta. (foto GST)
Burgemeester Jan de Keyser samen met Greta Gyssels, Zouhaier Achour, Rayane Achour, Behal Achour en Tetyana Pusyuta. (foto GST)
Redactie KW

Net voor de feestdagen opende Fruitgarden in de Kortrijksestraat 383 in Waardamme haar nieuwe winkel. De ingrijpende verbouwingswerken resulteerden in een ruimer aanbod en een drie keer zo grote verkoopruimte.

Voor eigenaars Greta Gyssels en Zouhaier Achour is deze nieuwe winkel een bekroning van een lange carrière als groente- en fruitverkopers. Greta startte direct na haar schooltijd in 1986 een kruidenierswinkel in de Hertsbergestraat in Oostkamp. Na haar huwelijk in 1992 met Zouhaier verhuisde het koppel naar de Zandstraat in Sint-Andries Brugge, waar ze 15 jaar lang een groentewinkel runden. Daarna renoveerden ze een boerderij in de Sijslostraat in Ruddervoorde, waar ze in de loods hun fruit- en groentehandel verder konden zetten. In dezelfde periode werd in de Oostendestraat 13 in Torhout ook Fruitgarden 2 geopend. Die wordt gerund door zoon Isam en zijn echtgenote Emna.

Lange pauze

Diverse problemen in de Sijslostraat met onder andere de zonevreemdheid van hun uitbating deden Greta en Zouhaier beslissen om te stoppen op die locatie. Anderhalf jaar later zag Greta, tijdens een tankbeurt, de locatie in de Kortrijksestraat. De toenmalige eigenaars waren eerst niet van plan om te verhuren, omdat het volledige gebouw te koop stond, maar na aandringen kreeg het koppel toch een contract voor één jaar. “Pas nadat de familie Verfaille het volledige gebouw had gekocht en we dit pand in handelshuur kregen, konden we plannen maken voor de ingrijpende verbouwingen waarvan nu het resultaat te zien is”, vertelt Greta. “Behalve een verdrievoudiging van de verkoopruimte hebben we nu ook een zeer groot aanbod van verse groenten en fruit. We bieden ook zelfgemaakte sappen en soepen aan. Daarnaast zijn er nog een aantal randproducten in de winkel aanwezig, zoals olijven, die we zelf invoeren en verwerken.”

“Ondanks de onderbreking van anderhalf jaar zijn onze klanten direct terug gekomen”, vult Zouhaier aan. “We staan dan ook garant voor zeer verse groenten en fruit die ik iedere morgen aankoop voor zowel Fruitgarden in Torhout als in Waardamme.”

(Geert Stubbe)

Fruitgarden is bereikbaar via Facebook en op het nummer 0498 14 38 62.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.