Friedel en Bieke openen nieuwe huisartsenpraktijk in Zedelgem

Bieke Demarcke en Friedel Crombez openen hun huisartsenpraktijk Medisch Centrum Groenestraat. (foto BC)

Wie in Zedelgem een andere vaste huisarts moest zoeken vorig jaar rond deze tijd, had het heel lastig. Er kwamen ondertussen al enkele dokters bij en nu starten ook Friedel Crombez en Bieke Demarcke een eigen huisartsenpraktijk in het voormalige Dexia-kantoor in de Groenestraat.

Dokters Friedel Crombez (26) en Bieke Demarcke (33) zijn allebei afkomstig uit West-Vlaanderen. Friedel heeft haar roots in Torhout en Zedelgem en keert nu ook terug naar haar roots. Bieke haar wortels liggen in Roeselare. Ondertussen woont ze al acht jaar met haar man en hun twee zonen Arthur en Louis in Sint-Andries. Dokter Bieke komt binnenkort met haar gezin dichter wonen in Zedelgem.

“Ik ben in 2013 afgestudeerd als arts aan de KU Leuven. Ik ben mijn carrière gestart in huisartsenpraktijk De Heerweg in Sint-Michiels. Nu, zes jaar later, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Medisch Centrum Groenestraat is een project dat Friedel in de steigers heeft gezet. Samen met haar willen we hier onze ideale praktijk realiseren.”

Dokter Friedel Crombez is getrouwd met Louis en werd deze zomer voor het eerst mama van een dochtertje, Madeleine. Friedel studeerde in 2018 af aan de UGent. “Na mijn opleiding huisartsengeneeskunde, koos ik ervoor om terug te keren naar mijn geboortestreek. Het voormalige bankkantoor in de Groenestraat was de ideale kans om mijn droom waar te maken en samen met dokter Bieke een multidisciplinaire praktijk uit te bouwen.”

Warm contact

“Iedereen is welkom in onze open praktijk. Van bij de geboorte tot aan het levenseinde. We zijn allebei dokters die dicht bij hun patiënten willen staan. Een warm contact is voor ons belangrijk. Patiënten moeten zich op hun gemak kunnen voelen”, vervolgt dokter Bieke.

“We hebben onze huisartsenpraktijk ingericht met het oog op groeimogelijkheden in de toekomst. Er zijn vijf volwaardige kabinetten. We streven ernaar om in de toekomst een bloeiende, multidisciplinaire praktijk te worden met ook nog andere zorgverleners.”

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.