Food-X: nu ook afhaalgerechten

De 36-jarige Filip Decock uit de Amberlaan in Ledegem startte onlangs in bijberoep zijn eigen zaak Food-X op. “Mijn vader was slager in Handzame. Daar ontstond mijn passie voor eten.”

Filip Dekock.© (Foto JS)
Filip Dekock.© (Foto JS)

Op 18-jarige leeftijd mocht Filip zich kok noemen. Hij volgde hotelschool en volgde daarna nog twee specialisatiejaren. “Ik werkte als kok in verschillende restaurants.” Na enkele jaren in de keuken te hebben gestaan kon Filip aan de slag als culinair adviseur. Hij verzorgde heel wat demonstraties en workshops in de Benelux. Filip geraakte geïnteresseerd in productontwikkeling, wat ook nu een deel uitmaakt van zijn zaak Food-X. “Daarnaast wil ik blijven inzetten op demonstraties en workshops en kunnen bedrijven en particulieren me inschakelen om bij hen thuis of in het bedrijf te komen koken. Doordat er door corona momenteel geen grote groepen mogen samenkomen, lanceert Filip nu ook een take-awayformule. Rond de feestdagen kan men bijvoorbeeld bij hem terecht voor teppanyakischotels, sushibowls en Spaanse tapasschotels. (BF)

Meer informatie op www.food-x.be of via de Facebookpagina van Food-X.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.