Firma Veos in Zwevezele gebruikt filmpjes op TikTok om technisch personeel te vinden

Veos hoopt snel nieuwe werknemers te mogen verwelkomen.© NS
Veos hoopt snel nieuwe werknemers te mogen verwelkomen.© NS
Redactie KW

De firma Veos in Zwevezele is momenteel op zoek naar extra werkkrachten, vooral extra technici zijn er meer dan welkom. Opmerkelijk: hun vacatures maken ze bekend via TikTok. “Wij wilden op deze leuke en creatieve manier Veos in de kijker zetten”, weet Michèle Beernaert.

Veos is een succesvol internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van hoogwaardige dierlijke eiwitten voor mensen- en dierenvoeding en dat een omzet van 40 miljoen euro per jaar draait. “Ons bedrijf doet het inderdaad goed”, verduidelijkt Michèle Beernaert, die HR business partner is bij Veos. “Veos behoort tot de internationale Veos Group. De stichtende familie Slee staat vandaag nog altijd aan het operationele roer. De firma groeit continu dankzij slimme innovatie en productie-uitbreidingen naar landen zoals Frankrijk en Brazilië. Onze hoofdzetel situeert zich langs de Akkerstraat in Zwevezele en is een knap staaltje van moderne infrastructuur.”

Creatief zijn

De zoektocht naar nieuw passend personeel is echter niet altijd eenvoudig. “Onze hoofdzetel Zwevezele telt 80 medewerkers. Daarnaast hebben we vestigingen in Frankrijk, Polen en Brazilië en openen we binnenkort een nieuwe vestiging in Spanje. Wereldwijd stellen we meer dan 300 medewerkers te werk. Nieuwe werkkrachten vinden is niet altijd zo eenvoudig. De jongste jaren heerst er een echte ‘war for talent’. Veel bedrijven zijn op zoek naar dezelfde profielen, waardoor werkzoekenden keuze hebben uit tientallen aanbiedingen. Dat zorgt ervoor dat je als bedrijf creatief uit de hoek moet komen om op te vallen en de aandacht te trekken.”

#veosvibes

Die aandacht probeert het bedrijf nu te trekken door filmpjes te plaatsen op TikTok. “Dat is momenteel enorm populair bij een heel breed publiek. We vonden het dan ook een leuk idee om Veos op die manier in de kijker te plaatsen en werkzoekenden te tonen hoe het er bij Veos aan toe gaat. Ik hoop dat de filmpjes tonen dat je terechtkomt in een hecht team en dat de boog niet altijd gespannen moet staan. Die specifieke sfeer noemen we dan ook #veosvibes. Ondertussen hebben we al een vijftal sollicitaties binnen via die weg en daar zijn we heel tevreden mee”, aldus Michèle. (NS)

Veos blijft op zoek naar nieuwe krachten. Info: www.jobs.veos.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.