Fietsenhandel Haverbeke start nieuw hoofdstuk in weverij Deltracon in Ingelmunster

Chabelli en Niels in een deeltje van hun gloednieuwe fietsenzaak. (foto FODI)©PADI
Chabelli en Niels in een deeltje van hun gloednieuwe fietsenzaak. (foto FODI)©PADI
Redactie KW

Niels Haverbeke en Chabelli Vanhoutte hebben op 6 april hun nieuwe zaak geopend: Fietsenhandel Haverbeke bevindt zich in de vroegere gebouwen van de weverij Deltracon, in de Gentstraat 129, naast restaurant ‘t Berkenhof.

In 2014 woonden Niels en Chabelli nog in een nieuwbouw in de Lammekensknokstraat, een zijstraat van de Meulebekestraat. Het was daar dat de toenmalige Spano-arbeider in bijberoep startte met een fietsenhandel. De zaken floreerden, waardoor het echtpaar uitkeek naar een andere locatie. In december 2015 verhuisden ze naar de winkel van Electro-Varia in de Oostrozebekestraat. Niels (31), Chabelli (30) en dochtertje Esmee waren heel gelukkig in de Oostrozebekestraat en droomden al van verbouwingen, maar uiteindelijk kozen ze voor een nieuw project.

“We zochten naar een nieuw en ruim onderkomen. Eén zaak stond vast: het moest in Ingelmunster zijn. Ik ben immers een Ingelmunsternaar in hart en nieren”, glimlacht Niels, de zoon van Johny en Claudia Haverbeke-Soenens uit de Gentstraat 222. “Met onze zaak konden we helaas niet in bepaalde kmo-units terecht, omdat je op die locaties geen winkel mag uitbaten. Tijdens een fietstocht zagen we de weverij Deltracon van de familie Delchambre te koop staan. We besloten even te informeren.”

“Even later kochten we het gebouw aan. We verhuisden niet enkel onze fietsenhandel, maar komen hier ook wonen. Deltracon ligt op ongeveer een kilometer rijden van onze vorige winkel in de Oostrozebekestraat. Mijn ouderlijke woning ligt op vijfhonderd meter afstand. Ik verhuis van de Sint-Amandsparochie terug naar de Onze-Lieve-Vrouwparochie, waar ik opgroeide.”

In 95 dagen tijd

Begin januari begonnen Niels en Chabelli aan de verbouwingen. Het echtpaar deed zoveel mogelijk alles zelf, met de hulp van familie en goede vrienden.

“We hebben in 95 dagen tijd een nieuwe zaak geopend. Begin januari zag het er hier nog compleet anders uit”, vertelt Chabelli. Niels vult aan: “In de Oostrozebekestraat beschikte ik over 130 m² toonzaal. Nu hebben we een open toonzaal van 560 m². Fietsers kunnen via het jaagpad onze parking bereiken. Fietsers die via de centrumbrug of de Ringbaan naar hier komen, kunnen zonder problemen het jaagpad nemen en moeten dus niet het drukke kruispunt passeren.”

“In onze nieuwe toonzaal zal ons ruime gamma beter te zien zijn. Al staan er door het huidige tekort aan nieuwe fietsen wel wat minder in dan we hadden gewild. We wilden ook een grote opening geven, maar wegens corona was dat niet mogelijk. In de Oostrozebekestraat hadden we maar plaats voor twee fietsen per gamma, hier is er ruimte voor acht fietsen per gamma. We zijn verdeler van de merken BMC, Colnago, Merida, Niner, Koga, Victoria, Achielle, Batavus, Norta en de bakfietsen van Urban Arrow.” (PADI)

Info: www.fietsenhaverbeke.be , ook op Facebook en Instagram.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier