https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fietsen Provan opent pop-up tijdens verbouwing

Wim Proot en Pablo Annys openen een pop-upwinkel. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Fietsenhandel Provan in de Smedenstraat – al 21 jaar uitgebaat door Wim Proot en Nico Vandewiele – ondergaat een grondige renovatiebeurt.

“De bedoeling is dat we op die manier klaar zijn voor nog eens 20 jaar”, zegt Wim Proot. “We zullen een aantal binnenmuren verwijderen en een meer ruimtelijk gevoel creëren, met veel gebruik van glas. Zo willen we onze fietsen nog beter in de kijker plaatsen.”

Erezaak

De zaakvoerders hopen tegen het einde van het jaar klaar te zijn met de verbouwingen maar ze willen hun klanten niet zo lang laten wachten.

“In het pand aan de overkant van de straat hebben we een pop-upshop ingericht om de periode van de werkzaamheden te overbruggen”, gaat Wim Proot verder. “We richten ons hierbij quasi volledig op de elektrische fietsen van het topmerk Riese & Müller. Sowieso zijn we ons in de zaak hoofdzakelijk gaan toeleggen op die e-bikes. Dat is echt de toekomst. We hebben elektrische stadsfietsen, sportieve uitvoeringen maar ook bakfietsen.”

“Weet je, door met deze pop-up en straks ook met de vernieuwde zaak in de binnenstad en meer specifiek in de Smedenstraat actief te blijven, willen we ook een statement maken. Mijn overgrootvader is in deze straat met zijn fietsenhandel begonnen in 1903 en onze familie is sinds 1930 actief op de huidige locatie. Het straatbeeld is hier de jongste jaren danig veranderd, dat kunnen we niet ontkennen. Maar voor ons is het een erezaak om als kwalitatieve, familiale speciale zaak op deze plek actief te blijven. Een oude eik verplant je immers niet…” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.