Fanny en Dieter lanceren sfeerconcept voor binnen en buiten in Sint-Michiels

Dieter Dobbelaere en Fanny Van de Cappelle bij Dieters cortenstaalbarbecue die ook beschikt over opbergruimte. (foto WK) © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Dieter Dobbelaere en Fanny Van de Cappelle vieren op maandag 19 juli samen met de klanten de opening van hun nieuwe zaak HCG Design in de Rijselstraat. Je vindt er ook de Roodob cortenstaalbarbecue die Dieter samen met een bevriende collega ontwierp.

HCG staat voor home, cooking, garden: behalve woondecoratie en keukengerei vind je er ook leuke tuinaccessoires, met als blikvanger de cortenstaalbarbecue die Dieter graag in de markt wil zetten. “Ik wou er eigenlijk zo een kopen voor thuis, maar toen ben ik samen met een collega beginnen te brainstormen: waarom er niet gewoon zelf een ontwerpen? We ontwierpen zes verschillende modellen die variëren in prijs.”

Dieter en zijn collega Kris werken al jaren samen bij IVBO. De merknaam van hun cortenstaalbarbecue – Roodob – is een samentrekking van hun familienamen Deroo en Dobbelaere. Het voordeel van hun barbecue is dat die zomer én winter kan blijven buitenstaan.

“Zo’n barbecue in cortenstaal geeft een leuk extraatje aan je tuin, want je kunt hem ook als aperitieftafel gebruiken of er een bloembak opzetten wanneer je hem niet gebruikt. Cortenstaal roest bovendien nooit door – zo’n barbecue heb je dus voor het leven”, legt Dieter uit. Het bovenblad van de barbecue is een teppanyakiplaat. “En ook leuk, is dat je ‘m als vuurkorf kunt gebruiken”, toont Dieter.

Totaalconcept

Zijn partner Fanny zal in de winkel staan. “Ik werkte voorheen in de zorg maar heb dat achter mij gelaten. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Het fijne aan HCG Design is dat het een totaalconcept is. Je vindt in onze winkel bijvoorbeeld ook een assortimentje binnen- en buitenplanten, geurkaarsen voor in de tuin…”

“We zijn overigens hoofdverdeler van Salt & Pepper in het Brugse.” Binnenkort wordt ook de webshop gelanceerd. “Zelf wonen we op Sint-Andries, maar de Rijselstraat trok ons aan voor onze zaak. Deze winkelstraat leeft”, besluit Fanny.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier