Fahim (39) opent nieuwe zaak MobilGold Center in Rekkem

Voor elk type smartphone heeft Fahim een cover liggen. (foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Wie er voorbijkwam, merkte het ongetwijfeld al op: op de hoek van de Priester Coulonstraat en de Moeskroenstraat in Rekkem bruist het opnieuw van de activiteiten. Nadat het schoonheidssalon er de deuren achter zich dichttrok, trekt Fahim Zoaoui (39) met zijn MobilGold Center ze opnieuw open.

GSM’s, smartphones, herstellingen en zelfs heel wat bijzonders voor de techneuten onder ons. In het MobilGold Center van Fahim komt iedereen aan zijn of haar trekken. “Ik begon 18 jaar geleden met het verkopen van covers voor de ondertussen beroemde Nokia 3310”, klinkt het.

“Het was toen het enige toestel ter wereld dat de optie bood en zowat iedereen had er eentje. Zo is het allemaal begonnen tot ik mijn eigen zaak had in de Barakken van Menen. Enkele jaren geleden merkte ik dat het allemaal zo goed niet meer boterde in de volkse wijk en besloot ik mijn kans te wagen in Moeskroen. Toch bleef Menen in mijn achterhoofd spoken want de stad heeft echt wel iets wat mee aantrekt. Toen ik zag dat de ruimte hier ter beschikking was, dan nog eens pal naast zo een drukke weg, was de keuze voor mij snel gemaakt. De terugkeer naar de thuisbasis was een feit.”

Herstellingen

De hoekwinkel is zich stilaan aan het ontpoppen tot het mekka voor de smartphoneliefhebber. “Onze kern is en blijft nog steeds het herstellen van smartphones”, gaat Fahim verder. “Zaken zoals gebarsten schermen of batterijen die het hebben begeven, zijn de opdrachten die we het vaakst van al voorbij zien komen. Vroeger konden handige Harry’s vaak nog zelf met een schroevendraaier aan de slag en kochten ze enkel het onderdeel. Vandaag zijn moderne smartphones zo gemaakt dat ze compleet uit elkaar moeten worden gehaald. Dit is waar wij ons in hebben gespecialiseerd al kunnen de knutselaars natuurlijk ook nog steeds hier terecht voor losse componenten.”

Breed internationaal aanbod

Naast de smartphonewereld wil Fahim ook IPTV in Rekkem op de kaart zetten. “Het standaard televisieaanbod in Vlaanderen is erg beperkt geworden”, zegt hij daarover. “We lopen op gebied van programma’s vaak lichtjaren achter op het buitenland en het gros van de tijd kunnen we die zenders niet eens ontvangen. Dankzij IPTV krijgen kijkers nu wel toegang tot een breed aanbod aan internationale televisiestations. En jawel, het is een vraag die we al eens krijgen maar dit is wel degelijk een dienst die volledig legaal is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier