https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Exclusief design volgens korteketenprincipe”

Abdel en Khalil (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

De uit Marokko afkomstige en steeds stijlvol uitgedoste broers Abdel en Khalil Yazidi openden langs de Pathoekeweg een bijzonder stijlvolle interieurzaak. “We presenteren hier een unieke verzameling bohemian chique design meubelen die we quasi allemaal zelf ontwerpen.”

Het bedrijfsgebouw op de Pathoekeweg 32C waarin Piece Unique Design huist, oogt aan de buitenzijde eerder anoniem en onpersoonlijk. Maar wie er binnen stapt komt terecht in een door Abdel en Khalil Yazidi gecreëerde wereld van luxe, warme elegantie en verfijning. We treffen er meubelen, decoratiestukken en kunstwerken uit alle uithoeken van de wereld aan. De Marokkaanse roots van de broers, die opgroeiden in het stijlvolle Marrakesh, is duidelijk aanwezig en tegelijk is er ook ruimte voor meer westers getint strak design.

“Ik ben in 2005 vanuit Marokko de liefde gevolgd naar hier”, vertelt Abdel. “In mijn thuisstad behaalde ik een diploma rechten. Mijn vader wilde dat ik advocaat werd, maar dat zag ik niet echt zitten. Ik wilde me meer creatief gaan uiten en iets doen met design en fotografie. Een jonge Belgische vrouw die als toerist in Marrakesh was, en die criminologie studeerde, kruiste mijn pad en we werden verliefd. Ik ben haar gevolgd naar België. Ook mijn broer, die hoge ogen gooide als mannequin in de grote Europese modesteden, kwam naar België. Na enkele opleidingen in die richting kon ik aan de slag als grafisch ontwerper en ik runde ook enige tijd een eigen grafisch bureau.”

De grote droom van beide broers bleef echter zelf meubelen en interieurs te gaan ontwerpen. Ze trokken de wereld rond op zoek naar vakmensen die hun design op ambachtelijke manier konden produceren en leveren. “Die vonden we in onder meer Zuid-Afrika, Marokko, Bali, Borneo en Indonesië. We werken dus zonder tussenpersonen, fair trade en met producten gemaakt uit de beste materialen. Exclusief design volgens het korte ketenprincipe. We nodigen u met plezier uit in onze showroom om zelf ons uniek concept te beleven en onze passie, het inrichten van exclusieve interieurs, zowel privé als zakelijk, met u te delen.”

Meer informatie: www.pieceuniquedesign.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.