Éindelijk buurtwinkel op de Oosteroever

Winkelverantwoordelijke Louis Van Belleghem met medewerkers Anja Grunewald, Aquin Boulliart en Valerie Pyck in de nieuwe zaak. (foto PM)© (foto PM)
Winkelverantwoordelijke Louis Van Belleghem met medewerkers Anja Grunewald, Aquin Boulliart en Valerie Pyck in de nieuwe zaak. (foto PM)© (foto PM)
Gillian Lowyck

Wie als bewoner van de Oosteroever in Oostende boodschappen wou doen, moest voor de dichtstbijzijnde winkels de Koninklijke Baan oversteken, maar daar is nu verandering in gekomen met de komst van De Faar in de Fortstraat.

De Faar is het idee van zaakvoerder Yves Lonchay. Hij woont in Sint-Katelijne-Waver en kocht enkele jaren geleden een appartement in Oostende. “Het was al een tijdje een bron van frustratie dat er hier geen superette was”, vertelt hij. “Ik wou daar iets aan doen.”

Yves baat in het binnenland al een zaak met decoratiemateriaal en een interieurwinkel uit. Ondernemen is hem dus niet vreemd. “Ik nam contact op met het Economisch Huis en zij brachten mij in contact met Louis Van Belleghem. Louis heeft al een jarenlange ervaring met retail: hij baatte 35 jaar lang Coventry Mannenmode uit. We hadden een heel goed gesprek en zaten vrij snel op dezelfde golflengte. Dat hij gerant zou worden van de winkel, was snel beklonken.”

Yves en Louis vonden een pand in de Fortstraat. “In de winkel kan je terecht voor al je dagelijkse boodschappen. Er is brood, zuivel, vlees, groenten… Maar ook topwijnen en alle ingrediënten voor een uitgebreid diner kan je bij ons vinden. We werken samen met de lokale handelaars. De Cock zorgt voor brood, vlees komt van bij Burggraeve. We denken ook aan de wandelaars op Oosteroever. Er is koffie, thee en we maken verse belegde broodjes.” De Faar is nu één week open en de reacties zijn positief. “Ik hoor van iedereen in de wijk vooral: éindelijk”, lacht Yves. “We krijgen ook veel mooie reacties op sociale media.”

De Faar stelt vijf personeelsleden te werk en heeft ruime openingsuren. “Op vrijdag en zaterdag is de winkel open tot 20 uur. Speciaal voor tweedeverblijvers die na een werkdag nog naar de kust rijden”, geeft de zaakvoerder nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier