Eerste automatenwinkel, doorlopend open van 5 tot 23 uur

Robbe Delmotte bij de automaten van automatenwinkel Delmotjes. © (Foto JCR)
Redactie KW

De eerste automatenwinkel in Ardooie is een feit. Op de hoek van de Beverensestraat en de Kortrijksestraat, waar de winkel van de familie Parmentier gevestigd was is een nieuw gebouw neergepoot. Het gelijkvloers wordt sinds half juli ingenomen door ‘Delmotjes’ voor een automatenwinkel.

‘Delmotjes’ is in de regio een bekende hoevewinkel die in Meulebeke gevestigd is. Nu breiden ze de zaak uit met een automatenwinkel in Ardooie.

Wat hoeven wij ons daarbij voor te stellen ? “Zoals het woord het zelf zegt, zullen we in het pand aan de hoek van de Beverensestraat en de Kortrijksestraat automaten plaatsen. Daarin zullen de producten voor dagelijks gebruik te vinden zijn. We hebben uiteraard onze verse hoeveproducten waar wij in Meulebeke gekend voor zijn zoals aardappelen, aardbeien, asperges, allerlei groenten… een beetje afhankelijk van wat er tijdens het seizoen voorhanden is. Voorts is er fruit, verse zuivelproducten, maar ook snoep en bereidingen, gekoelde dranken.”

Geschenkartikelen

“Er zullen ook automaten staan met bijvoorbeeld geschenkartikelen. En voor wie zin heeft in een ijsje… die kan terecht in onze diepvriesautomaten”, zegt Karin Baekelandt die afkomstig is uit Koolskamp. De naam ‘Delmotjes’ verwijst naar haar echtgenoot en zoon.

De automatenwinkel zal dagelijks open zijn van 5 uur tot 23 uur. Personeel is er niet. “Dagelijks worden de automaten aangevuld, wat vooral belangrijk is om de versheid van de producten te waarborgen. Mocht er zich een probleempje voordoen, dan zijn wij bereikbaar. Betalen is mogelijk met bancontact, cash en we bekijken momenteel nog of er maaltijdcheques kunnen ontvangen worden.” (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten