Duco Veurne blaast 30 kaarsjes uit en zoekt 30 nieuwe collega’s

CEO Luc Renson.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
CEO Luc Renson.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte

Precies 30 jaar geleden, op 18 maart 1991 schoot Duco Ventilation & Sun Control in Veurne uit de startblokken met zeven werknemers. Vandaag voorzien 240 Duco-collega’s meer dan 3 miljoen woningen van een gezond binnenklimaat …

De ventilatiespecialist is in die 30 jaar enorm gegroeid. CEO Luc Renson: “We blikken terug op 30 jaren met mooie uitdagingen waarbij zuurstof voor woningen centraal staat en waarin ons bedrijf continu is gegroeid. Om de permanente groei te kunnen blijven huisvesten, moet ook de infrastructuur meegroeien. De coronapandemie heeft eens te meer duidelijk gemaakt hoe belangrijk goed geventileerde woningen zijn. Helaas heeft corona ook de plannen voor onze festiviteiten om ons 30-jarige bestaan te vieren gedwarsboomd.”

Gestart in 1991 in Nieuwpoort, is het bedrijf anno 2021 uitgegroeid tot een toonaangevende Europese speler, waar dagelijks met passie aan ventilatiesystemen voor een gezond binnenklimaat in woningen, appartementen, scholen, kantoren en zorgcentra gewerkt wordt. Het bedrijf exporteert 85% van zijn omzet, die voor 100% geproduceerd wordt op de 10 ha productiesite in Veurne.

3 miljoen woningen vol zuurstof

In het eerste bestaansjaar zorgde DUCO voor zuurstof bij 800 gezinnen. 30 jaar later voorzag de specialist in ventilatie en zonwering al meer dan 3 miljoen woningen van een gezond binnenklimaat. Een unieke prestatie, die volgens de CEO niet mogelijk was zonder een sterk DUCO-team, trouwe DUCO-dealers en tevreden klanten. Het 30-koppige R&D team streeft bovendien continu naar duurzame en innovatieve ventilatie- en zonweringsconcepten. “Dankzij die ambitie en doenersmentaliteit zijn we klaar voor een gezonde en groene toekomst”, glundert de West-Vlaamse ondernemer.

Nieuwe kantoren

Marketing Manager Hendrik Dejonghe: “DUCO viert zijn 30ste verjaardag vanaf deze zomer in een gloednieuw kantorencomplex. Door de structurele buitenzonwering met rechthoekige designlamellen zullen de nieuwe kantoren een absolute eyecatcher worden langs de E40. Dit wordt ons visitekaartje op het vlak van duurzame ventilatietechnieken met slimme, natuurlijke ventilatie in combinatie met intensieve nachtventilatie. Of hoe op een natuurlijke manier een gezond binnenklimaat voor alle medewerkers gecreëerd wordt, zonder energieverslindende airco’s.”

De 7.500 m² aan kantoorruimte faciliteren op hun beurt de blijvende groei van het DUCO-Team. Om de verdere groei van het bedrijf alle kansen te geven, is DUCO op zoek naar 30 nieuwe collega’s. Info: www.duco.eu/be_nl/jobs

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.