Dochtertje inspireert Tine (30) voor eigen kledingzaak in Gistel

Tine Vanarendt en dochtertje Chloé in haar nieuwe winkel Little John & Petit Coco.© TVA
Tine Vanarendt en dochtertje Chloé in haar nieuwe winkel Little John & Petit Coco.© TVA
Redactie KW

Met ‘Little John & Petit Coco’ opent Tine Vanarendt (30) haar eigen kledingzaak voor kinderen tot 12 jaar. Nadat ze eerder een webshop startte, krijgt het online winkelen nu een verlengstuk met een nieuwe toonzaal in Zevekote. “Ik vind het belangrijk dat de kledingmerken die ik verkoop respect hebben voor de werkomstandigheden en duurzaamheid”, vertelt Tine.

De naam van de onderneming vraagt uiteraard voor wat verduidelijking. “’Little John & Petit Coco’ is inderdaad een vrij lange naam, maar wel eentje die goed klinkt. Coco, dat is het koosnaampje van mijn dochter Chloé. En ‘Little John’, zo heet haar lievelingsteddybeer. Simpel, niet?”, knipoogt de onderneemster.

“Ik was lang actief in de horeca, zoals bij horecazaken Rood en Marina in Oostende, maar had altijd al een grote interesse in mode. Ik studeerde filosofie en nu ook nog rechten, maar die passie voor kledij is altijd gebleven. Toen ik m’n dochtertje kreeg, ging ik logischerwijs op zoek naar leuke kleding voor haar. Sommige mooie stukken vond ik vaak te duur, anderzijds vond ik dat veel kinderkledij op elkaar gelijkt.” En dus besloot Tine om het zélf te gaan doen.

“Ik begon in september met de webshop, nu open ik in de Leegstraat in Zevekote een showroom. Waarom? Veel ouders willen toch eerst eens de kledij passen alvorens aan te kopen. Begrijpelijk. Daarom is iedereen welkom om hier naar de kledij te kijken en uit te proberen. Hier kan je terecht voor een volledige outfit, voor om het even welke gelegenheid: lentefeesten of communies, andere feesten, gewoon een leuke look om naar school te gaan.”

Betaalbaar

“Van schoenen en kousen tot jassen en hoedjes; ik bied zowat alles aan ”, zegt ze. “Bovendien hou ik het betaalbaar met prijzen die zich in het middensegment bevinden. Ik open de showroom op om het even welk tijstip, zodat ook mensen die moeten werken van 10 tot 18 uur hier terechtkunnen. Ze moeten wel natuurlijk op voorhand verwittigen”, geeft Tine nog mee.

In de kledingrekken liggen, staan en hangen merken uit Portugal, Spanje en Zweden. “Voor mij is de kwaliteit van het kledingstuk van groot belang. Maar er is meer dan dat. Ik ga ook na in welke werkomstandigheden de kledij wordt gemaakt. Ook het aspect van duurzaamheid, ecologie en milieuvriendelijkheid is voor mij erg belangrijk. We kiezen enkel voor verpakkingen van plantaardige grondstoffen die 100 procent composteerbaar en recycleerbaar zijn.”

(Timmy Van Assche)

Alle info: www.littlejohnandpetitcoco.com en via Facebook en Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.