Discotheek Diedjies in Kuurne sluit tijdelijk na verstrengde maatregelen

Bron: Belga

De discotheek Diedjies in Kuurne sluit tijdelijk de deuren naar aanleiding van de verstrengde maatregelen. Dat bevestigt de zaakvoerder donderdag. Volgens uitbater Gregory Van Wonterghem zijn de maatregelen rond het mondmasker en de sneltests niet haalbaar.

“Wij willen nog even de kat uit de boom kijken en ook in dialoog gaan met de overheid via Horeca Vlaanderen. Volgens ons zijn de huidige maatregelen vooral voor discotheken en dancings echt niet te bolwerken”, aldus Van Wonterghem.

Vooral de praktische kant van de maatregelen is volgens de uitbater moeilijk te organiseren. “Ik kan geen leger aan opzichters in mijn zaak plaatsen om te controleren of iedereen een mondmasker correct aan heeft. Ook de sneltests zijn niet haalbaar. Ik krijg zo’n 1.000 mensen over de vloer. Per persoon duurt de hele testprocedure een klein halfuur. Dat is niet haalbaar om ter plaatse te doen. Wat als de test niet correct gebeurt? Moet mijn portier die afnemen? “

Dialoog

De uitbater ziet eerder een oplossing in het toepassen van de PCR-test of het afnemen van een snelle antigentest bij de apotheek. “Die tests worden met zekerheid correct afgenomen en ook geregistreerd. De controle zou gemakkelijker zijn.”

Samen met Horeca Vlaanderen wil Van Wonterghem in dialoog gaan met de overheid. “We kunnen bijna niet op een rendabele manier opengaan maar krijgen geen compensatie. Er zijn gesprekken gepland, maar voorlopig lijkt de houding eerder conservatief.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.