Didactisch kapsalon Più Bella gaat van start in Ieper

De leerlingen met hun lesgeefsters. (foto EF)
Redactie KW

Het schooljaar is al de eerste maand voorbij en ondertussen heeft de secundaire school Immaculata haar kapsalon opgestart. De twaalf zevendejaars Haarstylist lanceren vanaf woensdag 29 september hun didactisch kapsalon Più Bella om zo de nieuwste haartrends aan hun klanten te kunnen presenteren.

Dat kapsalons het niet makkelijk hadden de afgelopen coronamaanden weet iedereen. Nu moeten zij als een van de weinigen nog werken met mondmaskers, maar het enthousiasme en de glimlach zijn er. Dat stellen we vast tijdens de officiële opening op maandagavond 27 september, waar vakleerkrachten Erica Vandoorne, Nathalie Delhaye en Sophie Scheldeman ons toelichting geven.

“De leerlingen kozen deze keer voor de naam Più Bella en we willen graag de laatste trends op het vlak van haarmode aanbieden. Klanten gelukkig maken in een aangename sfeer en met respect voor diversiteit is onze leuze. Iedereen is welkom bij ons. Het voorbije schooljaar hebben de leerlingen vaak moeten werken op een oefenhoofd van een pop. Nu het weer kan op echte klanten is de tevredenheid en goesting heel groot. Het afgelopen jaar is niet evident geweest op verschillende vlakken. Leerrijke uitstappen en bijscholingen werden afgelast en afstand nemen van elkaar was de norm.”

“Met het Coach4students-initiatief van de kapperssector kunnen er weer extra opleidingen in klasverband voor de laatstejaars Haarzorg”, vertelt Sophie Scheldeman verder. “Via dit leerrijk kanaal, waar we heel blij mee zijn, komen er vertegenwoordigers van kappersproducten over de vloer en leren gerenommeerde kappers ons de knepen en nieuwste trends van het vak. We nemen ook deel aan kapperswedstrijden en vertegenwoordigen zo onze Stad Ieper in de kapperswereld. Al onze prijzen kun je terugvinden op onze Facebookpagina en we volgen nog steeds de coronamaatregelen, dus al onze klanten moeten een afspraak hebben en het mondmasker nog steeds dragen.”

(SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.