Desselgemse webshop wil bedrijven duurzamer maken

Het Shop 4 Climate-team biedt duurzame cadeautjes en producten aan.© PNW
Het Shop 4 Climate-team biedt duurzame cadeautjes en producten aan.© PNW
Redactie KW

Sinds kort is er een nieuwe webshop actief die bedrijven moet warm maken om duurzame producten te kopen. Die heet ‘Shop 4 Climate’ en werkt vanuit de gebouwen van CRM Group langs de Gentseweg in Desselgem.

Shop 4 Climate ontstond half februari in de schoot van CEO’s 4 Climate, het netwerk van klimaatbewuste ondernemers dat CRM-bedrijfsleider Roland Maes in het leven riep. Met de webshop wil die organisatie op dat elan verdergaan. “We richten ons op bedrijfsleiders van kleine en middelgrote bedrijven én overheidsbedrijven die nog een stapje verder willen gaan in hun duurzame ambities. Werken aan een duurzame werkvloer kan met elektrische fietsen, laadpalen of zonnepanelen, maar begint vooral met een duurzame mindset bij werknemers”, legt Veerle Dury uit.

Duurzame cadeautjes

Concreet biedt Shop 4 Climate duurzame cadeautjes en producten van 24 merken aan, die voornamelijk uit België of de buurlanden komen. Het gaat bijvoorbeeld om lunchboxen, drinkflessen, pennen, stiften of andere kantooraccessoires. “Voor de keuze van die producten zijn verpakking, inhoud en een productieproces belangrijk. Een label zoals ‘bio’, ‘fairtrade’ of ‘zero waste’ kan, maar dat hoeft niet. De sociale meerwaarde van een project vinden we bijvoorbeeld even belangrijk”, vult collega Maarten De Ruyck aan.

Naast die losse producten biedt de webshop ook klaargemaakte cadeaupakketten aan. “We stelden 22 varianten samen”, klinkt het. Zo is er de ‘Coffee Addict Cris’ met gemalen koffie, een tas gemaakt van koffiegruis, een duurzame pen en een notebook. Of de ‘Energetic Erwin’ met een isoleerfles, een handdoek en een set met shampoo en douchegel. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.