Demi Moeraert start met schoonheidssalon Beau-Dy

Demi Moeraert in haar schoonheidssalon Beau-Dy: “Het is eigenlijk altijd mijn droom geweest om een zelfstandige zaak op te starten.” © Davy Coghe
Piet De Ville

Met de start van Beau-Dy is Sijsele en de brede Damse regio een schoonheidssalon rijker. “Je kunt bij mij onder meer terecht voor nagelstyling, gespecialiseerde voetverzorging en gezichtsbehandeling”, zegt Demi Moeraert.

Dat Demi Moeraert uit de Anna Casteleinstraat in Sijsele zelfstandig aan de slag gaat, als schoonheidsspecialiste, mag niet verbazen. Ze heeft het namelijk van geen vreemden. Haar vader Nico geniet al jaren bekendheid als traiteur met zijn Nico’s Catering Service en moeder Nancy Schoutteet nam onlangs, na het overlijden van haar vader, samen met haar broer het ouderlijke bedrijf in trucks en hoogtewerkers over.

“Ik heb in het middelbaar de opleiding schoonheidszorgen gedaan in ‘de Mariocolen’ in Brugge en heb dan ook nog een zevende specialisatiejaar gevolgd. Bij Syntra West volgde ik dan ook nog eens een bijkomende opleiding voetverzorging en ook in nagelstyling heb ik me verder bekwaamd”, vertelt Demi.

“Het is eigenlijk altijd mijn droom geweest om een zelfstandige zaak op te starten. Sinds 23 juli heb ik mijn btw-nummer en kan ik me dus echt zelfstandige noemen (lacht). Maar in het begin wil ik toch nog wat voorzichtig blijven dus ik ga ook nog deeltijds in loondienst werken bij de vestiging van Ici Paris XL in Brugge. Dat sluit aan bij mijn interesse en opleiding en het biedt toch enige zekerheid.”

Voetverzorging aan huis

Demi bracht haar beautysalon onder in de ouderlijke woning in de Anna Casteleinstraat 29 in Sijsele waar ze zelf ook nog woont. De voormalige garage werd daartoe omgebouwd tot onthaal – waarbij de poort vervangen werd door een raam en een toegangsdeur – en in de kamer die voorheen dienst deed als bureau werd de praktijkruimte ingericht.

“De mensen kunnen bij mij terecht voor epilatie, verzorging van nagels, gespecialiseerde voetverzorging, massage en gelaatsverzorging. Vooral voor de voetverzorging kan ik ook aan huis komen, voornamelijk bij mensen die minder mobiel zijn”, geeft Demi nog mee.

Meer info: www.facebook.com/demi.moereart

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.