Delicatessen Bonbazaar zoekt overnemers: “Onder meer omwille van onze kinderen”

© Maxime Petit
Redactie KW

Speciaalzaak Bonbazaar uit de Smissestraat in Sint-Eloois-Winkel zoekt overnemers. “Onder meer omwille van onze kinderen Jeanne (7) en Jerom (9)”, zegt Kim Verlinde. “Ze moeten omwille van onze zaak heel veel dingen laten. Doen we bijvoorbeeld hier nog tien jaar verder dan zijn we bang dat onze kinderen als tieners heel wat gaan moeten missen. Bovendien ben ik iemand die niet een heel leven hetzelfde wil doen.”

Kim en haar echtgenoot Wouter Devaere zijn afkomstig uit het naburige Lendelede. Wouter is van opleiding patissier, Kim werkte als verkoopster in een kledingzaak. “Tien jaar geleden zijn we begonnen in d’ Oude Smesse in Loppem”, vertelt Kim. “Na ruim vier jaar zijn we dan gestart met onze tweede zaak Bonbazaar. Twee jaar combineerden we de twee winkels om ons dan volledig te focussen op Bonbazaar. Koken is voor ons beiden een passie.”

Wouter en Kim baten een delicatessenzaak uit. “Veel is huisgemaakt”, geeft Kim aan. “Dingen die wat duurder zijn, verkopen het best. We hebben klanten uit een ruime regio. Zelfs vanuit Menen en Wervik. Er zijn zelfs een paar klanten die speciaal vanuit Loppem komen.”

Divers gamma

Bonbazaar is een aanrader voor bijvoorbeeld de Italiaanse keuken, streekproducten, Spaanse producten, een lekkere schotel, een buffet en aperitieven en alles daarrond. Het gamma is zeer divers: van kaas- en vleesschotels tot tapas en salades.”

Bonbazaar staat niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor kennis. “Vandaar ons motto ‘Food is life’”, zegt Kim. “Het verhaal van wat we gaan proeven bij onze leveranciers proberen we zo over te brengen bij onze klanten. Het is hard werken. Maandag is onze sluitingsdag, maar ook dan zijn we toch heel de dag druk in de weer.”

Onze droom is dat iemand hetzelfde verder doet

“Op weekdagen doen we om 10 uur open, maar zijn we al drie uur vroeger begonnen aan de voorbereidingen. Idem tijdens het weekend. Alles moet klaar gemaakt worden. Ik ben een redelijke perfectionist. Het is niet alleen koken en alles bereiden. De plankjes moeten er mooi uitzien. Wouter en ik doen zoveel mogelijk samen, maar kunnen in de winkel en ons atelier gelukkig rekenen op onze lieve flexi’s.”

Het pand is eigendom van het koppel. “Er zijn diverse opties om het hier over te nemen”, zegt Kim. “Onze droom is dat iemand hetzelfde verder doet. Het is een zeer interessant pand met veel mogelijkheden. Een pluspunt is de ruime parking. Hier kan bijvoorbeeld ook een restaurant of frituur worden ingericht. Vroeger was het hier een slagerij en nog vroeger een fruit- en groentewinkel.”

“We hebben heel lieve mensen leren kennen, vrienden gemaakt, ervaring opgedaan, met tegenslagen leren omgaan, concepten op poten gezet en hielden de nieuwste foodtrends in de gaten. We blijven er volledig voor gaan tot er iemand anders is.”

Nog geen toekomstplannen

“We hebben nog geen toekomstplannen. Een bewuste keuze ook want we willen hier gemotiveerd blijven om Bonbazaar met de volle focus verder te doen. We doen het heel graag. Elk jaar stijgt onze omzet. Ondertussen kijken we al vooruit naar Valentijn. Het is niet omdat we overnemers zoeken dat we niks speciaal meer gaan doen.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier